Стойчев бе на едночасова среща с премиера, като на нея присъстваха още националите Матей Казийски, Андрей Жеков, Теодор Салпаров, както и спортният министър Свилен Нейков.

"Изобщо не е ставало въпрос за моето връщане, нито аз съм поставял някакви условия. В момента е невъзможно да работя в националния отбор. Дадох мнението си на премиера за състоянието на отбора и обстановката в него", каза Стойчев след срещата.

"Аз не съм дошъл тук да поставям условия и не съм готов на отстъпки. Казал съм мнението си на премиера. Не сме дошли, за да правим бойкот, аз винаги съм поставял националния интерес пред всичко. Опитвам се да убедя играчите да играят за отбора и без мен. Предпочитам отборът да се класира на Олимпиадата без мен, отколкото да не се класира с мен", каза още той.

От своя страна министър Нейков сподели, че се надява отборът да се запази и Радостин Стойчев да продължи да го води. "Основното, което искаме, е да запазим националния отбор и треньор да бъде Стойчев. Такова е желанието и на премиера. След Олимпиадата ще се анализира състоянието и тогава могат да се вземат решенията. Стана въпрос, че някои от националите няма да играят, ако Стойчев не води отбора. Много разчитаме той да остане начело на тима", коментира Нейков.

"Ще имаме среща с федерацията, ще им кажем нашата воля и ще видим тяхната страна. Не е сега моментът за взимане на решения", допълни той.