Вчера специалистът и част от „трикольорите“ се срещнаха с премиера. Малко по-късно, по препоръка на Бойко Борисов, федерацията по волейбол върна Радо Стойчев на поста му. Треньорът бе уволнен след загубата от Германия на полуфиналите от олимпийската квалификация в София в Арена Армеец.

Волейболната централа, подпомогната финансово от държавата, успя да уреди втора квалификация в столицата ни, на която отборът ще се бори за квота за Лондон 2012. Бойко Борисов заяви пред Нова телевизия, че единствената причина, поради която се е намесил в този случай, е загрижеността му за огромните средства, които държавата отпуска за този спорт и конкретно за олимпийските квалификации.

"Намесих се, защото първо давам много пари за волейбола и не ми е безразлично къде отиват тези средства. Имаме прекрасен треньор, прекрасен отбор, прекрасна зала, прекрасна публика и накрая чисто по български да го развалим", обоснова решението си да се намеси Бойко Борисов.

"Националите говорят за федерацията или поне това, което споделиха с мен, беше, че от много време от федерацията им търсят цаката. Не казаха причината. Но решението на федерацията си е тяхно решение. Единственото, което ме интересува мен, е парите, които държавата инвестира и дали отиват на правилното място."

"На срещата вчера ги помолих да говорят с останалите от отбора, да изчакат решението на федерацията, и се надявам че от днес ще отидат да тренират, защото наближава квалификацията", добави министър-председателят, цитиран от Гонг.

"Виждам, че това са момчета и треньор, които обичат и България, и публиката, и волейбола. Време е да превъзмогнат личните обиди и напрежението между тях и федерацията, надявам се да заровят томахавките още днес и да отидат да тренират."

"За какво има национален отбор, квалификации, Олимпиади, за да представят страната, а и самите спортисти да градят своята лична кариера, така че винаги се гледа по-голямата цел", завърши Бойко Борисов.

Радо Стойчев проговаря в 14:30 часа

Официално: Върнаха Радо Стойчев и щаба му!