Стойчев прочете декларация на брифинга, след което отказа да отговаря на журналистически въпроси. Той потвърди, че е невъзможно за него да работи с президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров, но ще води отбора на Олимпийската квалификация в София, която ще бъде между 8 и 10 юни, заради настояването на премиера Бойко Борисов и играчите от отбора.

"След вчерашната среща с премиера разговарях с играчите и бях решил да поема отново отбора, но след това прочетох едно интервю с Данчо Лазаров в "Преса". Там той твърдеше, че съм продал мача с Германия, че съм злонамерен към националния отбор. Ако това е така, аз не мога да водя националния отбор и нормалното решение е да подам оставка. Лазаров трябва да докаже твърденията си, че съм продал мача и съм злонамерен. Ако няма доказателства, трябва да си подаде оставката", каза Стойчев, цитиран от БГНЕС.

"Оставам треньор до квалификацията, защото никой не може да се запознае с отбора за три седмица. Правя го, заради настояването на премиера и на играчите, които днес говориха с мен. Ако до тогава Лазаров не подаде оставка, аз още сега подавам моята и ще си тръгна след квалификацията.

Ще направим всичко възможно в следващите три седмици, за да класираме отбора на Олимпиада. Моето решение не е като на Управителния съвет, а окончателно. Благодаря на премиера като мъж и на отбора", завърши Стойчев.

Бойко Борисов: Давам много пари за волейбола

Казийски: Ще е правилно, ако Данчо Лазаров си подаде оставката

Данчо Лазаров: Естествено, че няма да подам оставка