"Смятам, че днес не са нужни думи. Предполагам, че днес хората са щастливи. В четвъртия гейм извиках Теодор Салпаров и му казах, че трябва да изстрадаме мача до последната точка. Този отбор може да стане и по-добър, не само по-сплотен, те са достатъчно сплотени. Драматизмът беше голям, а напрежението и адреналина голямо за всички. Искрено се надявам тази победа да прати българския отбор на Олимпиада.", сподели Стойчев.

"Щастлив съм за момчетата, защото знам какво преживяха в последните месеци. Щастлив съм за публиката, която ни подкрепяше, както и за хората пред екраните, които са изхабили страшно много нерви и също са ни подкрепяли. Още не мога да се зарадвам напълно. Френският отбор не е лесен за противодействие, защото има двама разпределители, които играят поравно и са с различни стилове на игра. Освен това имат двама диагонали и трима равностойни нападатели. Това не беше нашето ниво на атака, но като разчитане на мача, го разчетохме добре.", допълни старши треньорът на България.

"На играчите днес не им беше лесно. Очаквайте, че утре ще играем много важен мач за България и за момента мисля само за това как да подготвим мача с Египет, да възстановим играчите и да ги накараме утре да влязат с изчистена игра и свежи мускули.", завърши Радостин Стойчев.