Двубоят започна равностойно, но поляците успяха да поведат с 4:6. Българските играчи се мобилизираха, изравниха за 6:6 и поведоха на първото техническо прекъсване с 8:7 след отлична двойна блокада на Матей Казийски и Ники Николов.

Играчите на Силвано Пранди продължиха с високото темпо, поведоха на второто прекъсване с 16:13, което бе достатъчно за тях да затворят първия гейм в своя полза - 25:22.

Втората част започна по-добре за бронзовите медалисти от Мондиала в Япония преди четири години, но след добра серия от сервис на Владимир Николов, българският тим успя да изравни ирезултата и да поведе с 8:5 на първото техническо прекъсване.

Играта на българския тим не остави никакви шансове на поляците, така че България дръпна с цели шест точки на първото прекъсване - 16:10. Полският тим нямаше как да навакса толкова голяма разлика и в крайна сметка "трикольорите" спечелиха убедително втория гейм с 25:18, като по този начин поведоха в мача с 2:0.

Европейските шампиони не започнаха убедително третия гейм, а Казийски и компания се възползваха от шока в редиците на съперника. Българските волейболисти поведоха с 8:7 на първото техническо прекъсване на третия гейм. Влезлият в игра Цветан Соколов изостри още повече играта на българския тим, а разликата в полза на нашите играчи на второто прекъсване бе цели шест точки - 16:10.

Българският тим затвори гейма при 25:17 и така спечели убедително мача си срещу Полша с 3:0.

След днешната среща, световният шампион Бразилия и България, които ще се срещнат утре в мач без значение, продължават в следващата фаза на шампионата в Италия, а поляците си стягат багажа и се прибират у дома.

Полша приключва Мондиал 2010 с две загуби в Група "N", след като вчера записа отново поражение с 0:3 от Бразилия, съобщи БГНЕС.

Казийски: Всички пътища водят към Рим, но те не са лесни
Жеков: И цял живот да бием Полша, пак няма да стигне

Пранди и Владо: Имаме качества да преодолеем всеки отбор