Срещата се игра във Флоренция и бе първа за двата отбора от група "Q" на надпреварата. Третият отбор в нашата група е тимът на Куба.

Първият гейм започна много равностойно и в неговото начало двата тима се движеха точка за точка. Това продължи до втората техническа пауза, при която нашите водеха 16:15.

След прекъсването "лъвовете" вдигнаха оборотите и набързо увеличиха преднината си на 19:15. В крайна сметка възпитаниците на Силвано Пранди съхраниха преднината си до самия край и затвориха частта при 25:21 в своя полза.

И втората част тръгна отлично за България, която поведе с 5:2 след две добри отигравания на Цецо Соколов.

Впоследствие нашите увеличиха преднината си, но допуснаха разконцентриране и испанците съумяха да стигнат до 15:15. Така двата отбора се захапаха до 25:25, но нервите на българите се оказаха по-здрави и те затвориха гейма при 27:25 в своя полза.

Третата част започна страхотно за испанците, които поведоха с 4:1, но при втората техническа пауза "трикольорите" намалиха изоставането си само на точка - 15:16.

Геймът продължи да се движи точка за точка до самия край, когато "лъвовете" получиха 3 мачбола, но не успяха да ги реализират, а вместо това Испания обърна и спечели частта с 28:26.

Четвъртият гейм започна страхотно за нашите, които набързо натрупаха солиден аванс при първата техническа пауза 8:4.

След прекъсването България продължи да доминира и буквално започна да мачка своя съперник, докарвайки нещата до 16:8. Нашите продължиха да разбиват объркания си опонент и в крайна сметка Казийски и компания спечелиха последната част с внушителното 25:18.

Така България победи Испания с 3:1 гейма и е на победа от класиране за полуфиналите на Световното първенство, съобщи Novsport.

Салпаров и Николов доволни от резултата