"В сряда ще е единственият и последния ни шанс, така че гледаме и се готвим, отсега мислим за отбора на Куба. Дали сме готови, ще видим в сряда. Аз вярвам, че имаме сили да го направим, играли сме срещу Куба, силен, но в никакъв случай непреодолим отбор," сподели Матей.

За съперника, той добави: "Не съм гледал още техни мачове от Световното, тепърва ще ги разучим. Те имат един основен играч в центъра – капитанът им Симон, и като цяло са много добри нападатели, и като стил играят близо до нашия, със силен сервис и сериозна първична атака."

"Делим Световното на добър и лош период?!", с усмивка попита Казийски.

"В добрия период, надявам се това, което покажем срещу Куба да е достатъчно. Не ме интересува с какъв резултат, просто искам победа."

За умората и травмата на Андрей Жеков, неговият съотборник отчете: "Мисля, че той вече сам се оправя. Ще има още един ден за почивка, всички имаме още един ден, да починем и да се подготвим. Аз лично съм понатрупал малко умора, но както казах, имаме време, и ще се подготвим максимално добре."

"Изключително странно върви това Световно първенство. Аз съм много разочарован от мача с Бразилия. Като цяло обаче първенството върви напред, измъкнахме се от една много трудна група, сега играем преродени, за да стигнем на полуфинал," продължи посрещачът.

"Комплексно играта ни трябва да се промени, с оглед, че срещаме по-трудни противници. Досега играхме точка за точка, което ни подготви за борбата, и сега сме по-спокойни," завърши Матей Казийски, цитиран от Гонг.