Двете страни имат разминавания по някои ключови детайли, което възпрепятства парафирането на контракта.

Според запознати става дума за финансовите средства и за това как те ще се разпределят и от кой в националния отбор. Показателно е и че Стойчев не пристигна с Матей Казийски и президента на Тренто Диего Мосна за церемонията "Мъж на годината".

"И моята информация е противоречива. Може и работата да се разсъхне. Много се прибърза с обявяването на неща, които не са съвсем така. Радо е класа и е в правото си да поставя условия. А и това, което каза Матей..., че все още нищо не е сигурно...", призна пред "Меридиан Мач" екснационалът Борислав Кьосев.

Според него, ако се стигне до подписването на договор, това може най-рано да стане покрай коледните празници, когато Тренто не играе.

В същото време първенецът на Русия Зенит (Казан) претърпя втора поредна загуба само няколко дни преди двубоя с ЦСКА от 3 кръг на Шампионската лига. След поражението от Ярославич с 2:3, сега избраниците на треньора Владимир Алекно отстъпиха със същия резултат и на Газпром-Юг-ра. Зенит не бе губил два пъти подред в руската Суперлига от сезон 2008/09, когато на 28 февруари отстъпиха у дома пред Факел (2:3), а след това пък взеха само един гейм в Сургут (1:3), предаде Novsport.