“Влади сега отива да се състезава в Иран и ми каза: “Приятел, това ми е 6-та държава, в която ще се изявявам“. Аз от своя страна му казах, че само България му липсва и е време да дойде да играе у нас. “Чакаме те!” бе поканата ми към него. Гърбич пък първо се усмихна и каза, че ще помисли”, така са се развили “преговорите” между двете легенди Ганев и Гърбич снощи в Кунео.

Владимир Гърбич е легенда на бивша Югославия сръбския волейбол заедно с 3-години по-младия си брат Никола. В кариерата си е олимпийски шампион от 2000 година и бронзов медалист от Олимпиадата през 1996 г. Роден е на 14 декември 1970 година, а преди години бащата на братята Гърбич - Мило е играл заедно с Димитър Златанов.

Любо Ганев снощи се завърна на волейболното поле и то бе в един отбор с Владимир Гърбич. Макар над 150 кг екипът на българската звезда бе по мярка защото организаторите на благотворителния мач “Волей за децата” специално му бяха ушили съответната фланелка и шорти. За последно Ганев поигра волейбол и демонстрира супер атракции на 28 декември 2008 година по време на бенефиса на братя Найденови в Дупница.

“Завърнах се на полето заради благотворителния мач в Италия за всички деца, които не са регистрирани и без родителски грижи. Играхме сборния отбор “Старата гордост на Кунео”, в който бях аз, срещу “Италия над 50години”. Естествено нашият отбор победи! Няма как да се съмняваш, че няма да победим?! Бихме, бихме и то с 2:0 гейма. После играхме един допълнителен гейм, който паднахме с резервите, но си остана победата за нас с общ резултат 2:1. Сред противниците ни бяха ДжанКарло Демето, Джани Ланфранко и други звезди. В моя сборен отбор на Кунео освен мен бяха Андреа Лукета, Фефе де Джорджи, Клаудио Гали, Рафа Паскуал, Влади Гърбич и други. Мачът бе за публиката, за спектакъла и да съберем колкото се може повече парички за децата” разказа Любо Генев.

По отношение на телесното си и физическо състояние българският гигант се похвали: “Организаторите специално ми бяха направили доста широк екип и се чувствах много комфортно. Естествено не мога да кажа, че ходя да играя волейбол всеки ден, но ми бе много приятно да се видя със стари приятели и познати. Важното е, че нямаме и никакви контузии, а това ни вълнува на тези години“.

След благотворителния мач “Волей за децата” в залата в Кунео се изигра и срещата от десетия кръг на Серия А1, в която местния тим с Владимир Николов загуби от Мачерата с 1:3 гейма.

“Гледах мача на живо в залата. Кунео направиха 1-2 грешки в третия гейм, иначе можеше по друг начин да завършат Владо Николов и компания. Говорихме с него след това. Темата ни бе играта в Кунео, но не и случващото с националния ни отбор. С Рафа Паскуал си върнахме към добрите стари български спомени“, завърши Любо Ганев разказа си от Италия.