Нашите направиха много силен трети гейм и поведоха с 2:1, но в следващия домакините не оставиха никакви шансове на момчетата на Радо Стойчев. В тайбрека двата тима сътвориха истински трилър, като нашите се върнаха от 11:4 , в крайна сметка загубиха с 13:15.

Така, в Група "Е" във временното класиране води Аржентина с 3 точки, на второ Полша с 2, на трето България с 1 и на дъното е Италия с 0.

Радо Стойчев: Не сме достатъчно зрели за такъв мач

Българите започнаха с аут първата част, не им вървеше през целия гейм и загубиха с 20:25 . В самото начало срещата вървеше равностойно, след това обаче като че ли нашите се пречупиха, започнаха да допускат много грешки, домакините се възползваха от това и постепенно започнаха да увеличават аванса си. И двата тима бъркаха много при изпълнението на сервис, от което също паднаха много точки. В този гейм българите изпитваха трудности при организирането на атаките и заради това нападанията бяха твърде предсказуеми за противника. "Дружина полска" игра много силно на блок, атакуваше през центъра, докато "лъвовете" заложиха на офанзивни действия по-диагоналите.

Вторият гейм бе значително по-равностоен и всичко вървеше точка за точка. "Трикольорите" започнаха с по-голяма увереност и поведоха с 2:0, но позволиха бързо изравняване. През първата част българите направиха само две точки от блокада, докато през втората играха по-концентрирано и на няколко пъти опропастиха опитите на домакините. Момчетата на Радо Стойчев играха добре и в защита и не позволиха на противника да направи разликата по-сериозна. Драмата бе пълна до края, тимовете си разменяха непрекъснато точки, стигна се до 23:23, нашите обаче запазиха по-голямо самообладание и реализираха още две точки за победата в гейма.

Дойде моментът и за "трикольорите". Третият гейм започна по страхотен начин за България и разликата стигна до шест точки 9:3. Нашите играха добре в защита и на блок и успяха да поддържат преднината си комфортна. Поляците рискуваха и допуснаха много грешки от сервис. Личеше си, че "лъвовете" играха с настроение и продължиха да трупат точки – 19:12.

"Българи юнаци!" скандираха българските привърженици и играта на нашите смълча гръмогласната полска публика.

Нашите продължиха да играят със самочувствие, този път атакуваха и през центъра, и напълно заслужено спечелиха с убедителна разлика 25:14.

През четвъртата част поляците се отърсиха от шока и заиграха малко по-добре, но и нашите не им се даваха лесно. Този гейм бе наситен с продължителни разигравания, добра защита и от двете страни, но домакините успяха да се измъкна с четири точки напред 12:8. Българите като че ли се поотпуснаха и допуснаха противникът да реализира лесни точки. В заключителните моменти на частта напрежението се увеличи значително и българите максимално съкратиха разликата, Андрей Жеков и Методи Ананиев обаче сбъркаха на важни сервиси, позволиха на "дружина полска" да се измъкнат 25:22 и мачът ще се реши чрез тайбрек.

Той започна ударно за поляците и разликата стигна до 7 точки – 11:4. Нашите обаче не се отказаха, показа дух и характер и се върнаха в двубоя след серия от страхотни отигравания, като изравниха 12:12, но като че ли нервите не издържаха и в крайна сметка отстъпиха с две точки разлика, предаде Novsport.

Аржентина победи Италия в нашата група