Във вторник българският шампион приема Валенсия в среща от група D, от 18 часа в "Армеец Арена". Миналата седмица Лукойл победи френския АСВЕЛ Вильорбан и е лидер в групата с два успеха.

Валенсия пристига в понеделник следобед, като с испанския тим и по последните новини оттам ще пътува голямата звезда Тиаго Сплитер. Победата
над АСВЕЛ даде сериозни надежди на Лукойл за класиране и напред в турнира.

Арсич не се съгласи, че френският отбор е играл слабо в България, и затова неговите момчета са имали шанс да вземат победата. Той намекна, че по-скоро добрата игра на Академик и скаутингът са причина за това.

"Гордея се с момчетата. Стана традиция отборите да не играят срещу нас добре. Може би имаме късмет, може да има и други причини," каза треньорът.

"Добре ги разузнахме, и играхме добре в защита, можеше да бием и повече. Но трябваше да играем 40 минути, а ние не сме отбор, който играе 40 минути с пълна концентрация, за съжаление. Надявам се с предстоящите мачове да вървим нагоре и да пооправим това. Това бе достатъчно засега, но ако искаме да бием Валенсия, ще трябва да сме още по-добри."

Макар и с Тиаго Сплитер, Валенсия е без испанския национал Виктор Клавер и центъра Витор Фаверани. Според Арсич обаче, това няма да промени много нещата за испанците.

"Валенсия игра миналата година Евролига, за малко не се класираха и за Финалната четворка. Ако не с 11, то дори да са с девет или осем играчи, е напълно достатъчно, имат дълга пейка. Никакъв риск няма при тях, не могат да рискуват с една контузия да нямат заместник. Там и втория, и третия играч на един пост много качествени. Беше голямо предимство, че Тони Паркър не играе, защото такъв играч не може да се смени. За другите, няма голямо значение. Добре е може би, защото по-малката ротация може да не им позволи да играят 40 минути в агресивна защита, но всеки си има проблеми. Контузиите са нормална част от нашия живот и трябва да се съобразяваме с тях."

Йовица Арсич си пожела и подкрепата на публиката да е още по-бурна, и призна, че пред пълни трибуни му е по-лесно да мотивира момчетата си, предаде Гонг.

"Да, със сигурност. Съвсем е различно, когато се играе пред различна зала, която те подкрепя, радва се на всяко добро отиграване. Атмосферата бе добра, очаквам срещу Валенсия да бъде още по-добра. Мисля, че с предишната победа заслужихме да има още повече хора. Всеки, който обича баскетбола, трябва да се възползва от шанса да види нас и Валенсия."