Ню Йорк Никс пък ще домакинстват на Бостън Селтикс, докато Лос Анджелис Лейкърс приемат Чикаго Булс в първите мачове от скъсения до 66 мача на отбор сезон, предвид петте месеца локаут.

Изгледите собствениците на отборите и баскетболистите да се разберат за нов колективен трудов договор изглеждат добри. Страните вече се договориха принципно и се очаква да ратифицират сделката другата седмица. Двата лагера се върнаха към преговори в петък, за да оформят детайлите по новия 10-годишен договор, който бе одобрен миналата събота. Страните се целят в ратификация следващата седмица, защото тя ще позволи започване на тренировъчните лагери на 9 декември.

Отборите ще загреят за новия сезон с предсезонни двубои от 16 декември нататък. Играчите и шефовете успяха да подновят преговори, след като над 300 от баскетболистите одобриха връщането на Националната баскетболна асоциация на играчите като техен съюз. Единият от мачовете на Коледа ще бъде повторение на финала между Далас и Маями в НБА през миналия сезон, докато в останалите двубои Орландо Меджик излиза срещу Оклахома Сити Тъндър.

ЛА Клипърс пък играят с Голдън Стейт Уориърс, съобщи БГНЕС.