Победителите от двете групи в регионалната надпревара ще играят на полуфинал, без да минават през четвъртфинален плейоф.

Левски взе седма поредна победа, и остава единственият тим без загуба този сезон в Балканската лига. Още един успех и на теория ще класира "сините" за Финалната 4, и това може да стане още на 8 февруари срещу Улцин в София.

Левски игра много силно в края на първата и в края на третата четвърт, когато си осигури по-солидна преднина. Втородивизионният Апоел се опитваше през цялото време да се държи в мача, и да атакува "сините", но в крайна сметка не му достигна класа, за да постигне нещо повече. Българският вицешампион не бе много съсредоточен в защита, но след като му потръгна нападението, вече нямаше проблеми.

След първата част, в чийто край се разиграха Васил Евтимов и Аарън Харпър, Левски дръпна с двуцифрена преднина – 30:20. До средата на четвъртината "сините" си поддържаха аванса, и той стана 13 при 39:26, което даде и повод на Тити Папазов да даде почивка на Харпър. Само в рамките на две минути обаче, Апоел стопи пасива си до три точки, след серия от 10-0. До края на полувремето резултатът вече бе изравнен, при 41:41, и след 20 минути домакините дори водеха с точка – 47:46. По-скоро Левски позволи да се стигне до това обаче, отколкото Апоел да направи нещо особено на терена.

Българският състав изигра отлична трета част, като особено във втората и половина се развихриха в нападение, и реализираха 28 точки, срещу само 12 за Апоел. Това доведе и до най-голямата разлика в мача до този момент – 15 точки. Едва в заключителните минути Апоел успя да смъкне изоставането си под 10 точки, след като Левски около две минути не успя да отбележи кош. Разликата обаче не падна под седем, и не създаде никакви притеснения за "сините", които спокойно затвориха двубоя.

Няколко български фена на Левски изгледаха срещата в зала "Адар Йосеф" в Тел Авив.

До края на група В в Балканската лига "сините" приемат Улцин, и гостуват на Напредак в Крушевац и на Фени Индустри в Кавадарци.

С 24 точки, шест борби и три откраднати топки завърши Аарън Харпър, 12 точки добави Маркъс Хол, Васил Евтимов отбеляза 11 точки, взе седем борби и направи четири асистенции, а още 10 точки добави Стефан Георгиев.

"Сините" стреляха отлично – 50% от тройката, и общо 57%, спечелиха борбата под коша, и направиха повече асистенции.

Къртис Кели реализира 28 точки за Апоел Тел Авив, предаде Гонг.