"Каталунците" се наложиха със 67:56 в третия четвъртфинален плейоф като гости над Уникс Казан и спечелиха серията с 3-0 победи.

Успехът обаче не дойде толкова лесно. На почивката домакините се оттеглиха с 6 точки преднина. Равенството се поддържаше и в третата част. Осем минути преди края резултатът беше 50:50. Но тогава Барселона показа класата си, направи серия от 10:0 и спечели срещата. Само четвъртата част завърши 21:9.

Хуан Карлос Наваро както обикновено бе лидер на Барселона с 21 точки, а Марселиньо вкара всичките си девет точки именно в последната част. Хенри Домеркант завърши с 19 за Уникс.

Така Барселона е първият участник във Файнъл 4, който тази година ще се състои в Истанбул от 11-и до 13-и май.

В другия четвъртфинал вчера Макаби Тел Авив постигна втора победа над действащия шампион Панатинайкос с 65:62. Така резултатът в серията стана 2:1. Играе се до 3 победи, а следващия мач утре е отново в Тел Авив.

Израелските баскетболисти поведоха от самото начало на мача и почивката дойде при комфортна преднина в тяхна полза - 41:28. В третата и четвъртата част шампионите се активизираха. Така през последните десет минути резултатът беше изравняван няколко пъти, но баскетболистите на Панатинайкос не успяха да стигнат до обрат. Последните 15 секунди те имаха топката, но Ник Калатис стреля неточно от добра позиция и не можа да прати мача в продължение.

Най-полезен за "жълто-сините" снощи бе Йогев Охайон, който вкара 12 точки и подаде шест асистенции. Девин Смит и Ричард Хендрикс добавиха съответно по 11 и 9, а Софоклис Шорцанитис, Лиор Елиаху и Дейвид Блу приключиха с по 8 точки. Майк Батист отбеляза 13 точки за "детелините", а Ян Вогулкас и Димитрис Диамантидис завършиха съответно с по 11 и 10, предаде ТопСпорт.