Днес ръководството на отбора, в лицето на президента Иван Джиджев, Тити Папазов, наставника на женския тим Стефан Михайлов и треньора от детско-юношеската школа Ивайло Равуцов, даде пресконференция след края на сезона.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА


"Като цяло смятаме, че Левски завърши един успешен период. Класирането на женския отбор надмина очакванията ни. В ДЮШ също има сериозен прогрес. Продължихме работата в училищата и реализирахме традиционните детски турнири", каза Джиджев.

"Мъжкият отбор имаше за цел участие на три финала, която постигна частично. Като цяло там има отстъпление. Не забелязахме развитие в отбора", допълни президентът на "сините".

Наставникът на представителния отбор Тити Папазов заяви, че не се притеснява за своя пост.

"Ако някой си мисли, че столът ми се клати...той стои много здраво на земята. С ръководството можем спокойно да си кажем всичко в очите. Изпращаме една много тежка година. Сезонът категорично не е успешен за нас", сподели Тити.

"Разделям сезона на две части - до финала за Купата и след него. В първата част играхме добре. Ние много фаворизирахме този турнир и тази загуба се отрази и на представянето ни в Балканската лига. Тя беше пълен провал за нас. Ние бяхме отбора с най-голям бюджет и защитавахме титлата си от миналата година, а дори не стигнахме финал", допълни Папазов.

"След провала в Балканската лига взехме едно много тежко решение с отстраняването на Джейсън Кроу. В крайна сметка, от спортно-техническа гледна точка, то се оказа грешно. Привличането на Прийст Лодърдейл също беше неуспешен ход, но той имаше две неприятни контузии", каза още наставникът на "сините".

Той разкри част от играчите, които със сигурност ще напуснат Левски през лятото.

"Коул и Чековски със сигурност си тръгват, както и Лодърдейл. Мисля, че трябва да привлечем трима класни чужденци. За позиция 5 чакаме отговор от Николай Върбанов до 15 юни", завърши Папазов.