Противно на очакванията за по-лесен успех, "сините" сами си направиха живота труден при първото си гостуване за сезона в турнира, и за малко да изпуснат победата в края.

Първата четвъртита бе равностойна, не толкова заради добрата игра на Улцин, колкото заради пропуските в защита на Левски. "Сините" правеха силни бързи атаки, след което обаче не успяваха да опазят коша си, и след първата част водеха само с три – 21:18.

Вторият период бе доста по-силен за българския вицешампион, който стартира със серия от 10-0, и се поуспокои в действията си. В първите четири минути от частта домакините не успяха да отбележат нито една точка, и нещата отиваха към логична развръзка. Играта на скорост затрудняваше Улцин, и оттам нападението на черногорците също пострада, като те отбелязаха 15-те си точки в четвъртината едва във втората й половина.

На почивката двата състава се оттеглиха при 33:45 на светлинното табло, а Левски пропусна да увеличи и повече аванса си в заключителните моменти от полувремето. Традиционно вече, "сините" влязоха бавно в третата част, и Улцин направи рейд от 6-0, преди българският тим да намери коша. Така разликата се смъкна под 10 точки, и дълго време се въртеше около тази цифра. Домакините ту успяваха да свалят изоставането си, и Левски пак дръпваше леко, и така продължи до средата на последната част.

Улцин съумя да се възползва по най-добрия начин от грешките на гостите, и първо намали до пет, след това до четири, разликата, а две минути и половина преди края на мача резултатът вече бе 68:70. "Сините" се надпреварваха да вършат безумни изпълнения в атака, а с няколко тройки домакините заложиха нещата на нулата. След като разликата стана само две, и двата състава сгрешиха по две нападения, и повече от минута не си вкараха кош.

В крайна сметка пореден индивидуален пробив донесе успех на Левски, и Хрисимир Димитров реализира, 17 секунди преди сирената, за да даде аванс от четири точки за Левски. Когато Аарън Харпър вкара и два наказателни удара, нещата отново изглеждаха в кърпа вързани за българските състезатели, с 11 секунди на часовника. Улцин обаче пак отвърна с тройка, а Маркъс Хол за Левски и играч на домакините реализираха само по един от фауловете, които получиха правото да изпълняват. Така резултатът стигна до 72:75, а когато баскетболистът на черногорците пропусна втория си наказателен удар умишлено, Васил Евтимов извърши фаул при борбата.

Така три секунди преди сирената, пак Улцин изпълняваше наказателни удари, вкара единия, при втория умишлен пропуск овладя борбата и играч на домакините успя да хвърли към коша на Левски, но за щастие на "сините" топката не влезе, и това ги отърва от продължение, съобщи Гонг.