Баскетболният ни шампион записа две поредни победи, които го изстреляха на първото място в групата.

Във вторник вечерта воденият от Йовица Арсич тим се наложи 66:62 над АСВЕЛ пред около 6000 фенове в "Арена Армеец". Във вторник "студентите" приемат фаворита в групата Валенсия и се очаква зрителите да бъдат още повече.

Преди броени дни испанският отбор привлече бразилската звезда от НБА Тиаго Сплитер. Центърът дебютира в Еврокупата с 15 точки и 3 борби, които се оказаха достатъчни за успеха 75:62 над Остенде. Сплитер бе 100-процентов в стрелбата си от средно разстояние.

Феновете у нас вече видяха на живо един действащ играч от НБА. Рони Тюриаф премина в АСВЕЛ заради локаута. За съжаление френският състав пристигна без голямата си звезда Тони Паркър. Това обаче се оказа добре за българския първенец, който изигра много добър мач.

От Лукойл Академик вече имат готовност да привлекат състезател от НБА. Спортният директор Сашо Везенков разкри, че това няма да стане преди мача с Валенсия.

"Ще изчакаме да мине и последната среща от преговорите за локаута. След нея е много вероятно да се отворят добри опции за играчи. Но ние не търсим някой на всяка цена, трябва ни наистина добър състезател", поясни Везенков.

Според Арсич успехът над АСВЕЛ увеличава шансовете за класиране в следващата фаза. Сърбинът обаче е убеден, че всичко ще се реши в последния кръг. Арсич призова съдиите у нас да не свирят безсмислени нарушения на Тенчо Банев, защото те се отразяват на представянето му в Европа. Центърът се представи добре срещу французите и води епична битка с Тюриаф, съобщи Novsport.