Младият боксьор победи в категория до 52 килограма на 63-ия турнир "Странджа" и днес бе награден със "Златен знак" за успеха си.

"Все още съм на 19 години и има накъде да се развивам. Надявам се продължа по същия начин и да показвам на какво съм способен", каза още младият състезател.

"`Странджа` е само един турнир, аз ще имам по-голямо самочувствие, когато взема медал от европейски, световни първенства или от Олимпиада", добави Иванов.

Запитан кой е неговият модел за подражание, Стефан Иванов отговори: "Серафим Тодоров е моят идол, искам да приличам на него. Той е моят любим боксьор. Беше много добър и показваше много добра игра на ринга".

Наставникът на националния отбор по бокс Михаил Таков пък каза: "Стефчо е млад и няма много международен опит. Той обаче е трудолюбив и има желание да пробива, да се доказва. Ние се надяваме той да направи име, да натрупа самочувствие и след това да продължи да се развива".

Таков добави: "`Странджата` беше само първата стъпка, турнирът вече отмина и сега влизаме отново в залата, а той трябва да се готви за следващото състезание през следващата седмица. Стефан трябва да добие достатъчен хъс и самочувствие, за да стане като идола си Серафим Тодоров, а това става с времето и с много работа".