Двата футболни колоса се изправиха един срещу друг на "Сантяго Бернабеу" в директен двубой за короната в Примера. Преди началото предимството бе за "белият балет", който водеше с три точки в класирането и бе с мач по-малко.

Напрежението определено бе повече в лагера на Пеп Гуардиола и неговите момчета. Носителят на Шампионската лига през миналия сезон трябваше да доказва величието си на "Бернабеу", но Моу бе амбициран да остави милионите фенове на Барса безмълвни. И началото бе обещаващо – резултатът бе открит още в 22-ата секунда на мача! Валдес не изчисти добре една топка в наказателното си поле, пращайки я в краката на Анхел Ди Мария, след разбъркване кълбото попадна у Карим Бензема, който от неспоредствена близост я засили в мрежата на шампионите за 1:0!

В 6-ата минута дойде и отговорът на гостите. Серхио Рамос се подхлъзна и изпусна контрола над топката в близост до вратата на собствения си тим. Меси я открадна и стреля мигновено, но вратарят на европейския и световен шампион Испания - Икер Касияс отрази удара му. В 18-ата минута чудесна възможност за реализиране на попадение се откри и пред Кристиано Роналдо. Голмайсторът за "кралете" през сезона стреля от средна дистанция. Плътният му удар обаче не успя да изненада Валдес, който този път, за разлика от първата минута на двубоя, внимаваше.

Седем минути по-късно само локвите на "Бернабеу" попречиха на Роналдо да вкара поредния си гол през сезона за "белите", като Бензема го изведе по чудесен начин зад отбраната на съперника, но шутът на португалеца премина на сантиметри от лявата странична греда на вратата, пазена от стража на каталунците.

След точно половин час игра Лионел Меси проби защитата на домакините през центъра й, извеждайки по великолепен начин влизащия на скорост Алексис Санчес, който се промъкна между двама бранители в бяло и простреля Касияс за 1:1.

Само 7 минути след началото на второто полувреме центриране на Меси намери добре Шави, който с удар от въздуха прати топката първо в тялото на Марсело, а след това и в мрежата за щастливото 2:1 за каталунците. В 64-ата минута центриране на Алонсо намери непокрит Кристиано Роналдо, който необезпокояван пробва да насочи топката в мрежата на Валдес, но тя така и не влезе в нея.

Още в последвалата атака за потомците на Сан Хорхе обаче Алвеш напредна отдясно по нападението на тима си и центрира в наказателното поле, където Франсеск Фабрегас пребори Коентрао и с глава направи предимството на състава си доста комфортно - 3:1.

Въпреки неистовите опити на "кралете" да променят статуквото, това така и не се случи и те записаха поредното си поражение от вечния враг, предаде livesport. 

Освен обичайния огромен заряд, този път залогът бе още по-тежък. Реал водеше с 3 точки на Барса, а е и с мач по-малко. Ако днес бе спечелил, евентуалната преднина на отбора, воден от Моуриньо, можеше да стане цели 9 точки. Това обаче не стана факт. Така във временното класиране Барселона излезе начело, като разполага с равен точков актив с втория – Реал (37 т.), при положение, че "белите" са и с мач по-малко.

Преди мача глобалните залози на мегадербито бяха достигнали 500 000 000 евро. Букмейкърите даваха минимално предимство на "белите", най-вече заради серията им от 15 поредни победи във всички турнири. Шоуто пък бе най-малко за 1,131 млрд. евро! Най-добрите сред най-добрите футболисти, оценени на тази "дребна" сума, показаха какво могат на "Бернабеу".

Само армията на Жозе Моуриньо (23-ма играчи) бе оценена на фантастичните 531 млн. евро, въпреки че питомците на Жозе Моуриньо вече не си спомнят откога не са ставали шампиони в Примера. Тези общо 531 млн. евро, облечени в бяло, се "сблъскаха" с 606,1 млн. в синьо-червени екипи (общо 21 играчи). Сред тях най-скъп е футболист №1 на планетата Лео Меси, оценен на точно 100 млн. евро.

Всичко това обаче остана без значение, като победителят, за пореден път в последните няколко години бе все същият – шампионът Барселона.

РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА 1:3

1:0 Бензема 1'
1:1 Санчес 30'
1:2 Марсело(авт.) 53'
1:3 Фабрегас 66'

Реал Мадрид (4-3-3): Касияс, Диара (Кедира 63'), Пепе, Рамос, Марсело, Коентрао, Алонсо, Йозил (Кака 58'), Ди Мария (Игуаин 68'), Роналдо, Бензема

Треньор: Жозе Моуриньо

Барселона (4-4-2): Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас, Меси, Санчес

Треньор: Пеп Гуардиола

Жълти картони: Алонсо, Диара, Пепе, Рамос, Санчес, Меси, Пике

Съдия: Фернандес Борбалан