На "Nissan Stadium" в Йокохама в герой за тима си се превърна нападателят на "червено-сините" - Адриано, който реализира две попадения.

Първо в 25-ата минута състезателят проби отбраната на съперника и стреля неспасяемо за 1:0, а в самия край на първата част стражът на символичните домакини Мохамед Сакр трябваше да извади топката от вратата си за втори път, а голмайсторът бе същият – Адриано Корея. В този случай важна роля за попадението изигра и Тиаго Алкантара, който изведе съотборника си по възможно най-добрия начин и за него не остана нищо друго, освен да реализира втори гол.

"Класическото" 3:0 бе оформено малко след час игра, когато Меси получи пас на границата на наказателното поле и продължи кълбото към включилия се в предни позиции Кейта, който хладнокръвно се разписа за 3:0.

Крайното 4:0 оформи Максуел, десетина минути преди последния съдийски сигнал.

Лошата новина за каталунския лагер обаче дойде в 39-ата минута. Тогава Абдула Кони се сблъска с Давид Вия, а последният бе принудително заменен. В последствие се оказа, че той е с фрактура на левия крак и по всяка вероятност пропуска остатъка от сезона. Травмата е тежка и ще извади нападателя от терените за период от най-малко 5 месеца.

Според първоначалната информация дори и появата на Вия на терените в Полша и Украйна за Евро 2012 е под въпрос.

До края мачът загрубя и от терена бяха изкарани принудително Пуйол и Масчерано. Очаква се клубът да излезе с официална информация за състоянието на двамата футболисти.

На финала на Световното клубно първенство Барса ще срещне бразилския Сантос, в чийто редици се подвизава желаният от потомците на Сан Хорхе състезател – Неймар.

Сантос се класира за заключителния двубой в надпреварата, след като се наложи над японския Кашива Рейсол с 3:1. Головете за успеха на южноамериканците отбелязаха именно звездата Неймар (19), Борхес (24) и Данило (63), а за Кашива отбеляза Сакай (54).

Финалът е в неделя от 12:30 часа, информира livesport.