Британецът надигра категорично с 3:0 сета (6-3, 6-3, 6-1) Кей Нишикори (Япония) за малко над два часа игра, осигурявайки си участие на пети пореден полуфинал в турнири от Шлема.

Съперник на Мъри в пряка битка за финала ще бъде победителят от двубоя между Новак Джокович и Давид Ферер, който стартира около 10:30 часа българско време днес.

Голямата надежда на Великобритания за първа титла от Големия шлем от 76 години насам имаше сериозни проблеми с началния си удар в днешния двубой, вкарвайки едва 44% първи сервис. Нишикори обаче не успя да се възползва и реализира едва 2 от 10 възможности за пробива, докато Мъри проби цели 7 пъти подаването на японеца.

Извоювалият си място в топ 20 Нишикори се бори достойно в първите два сета, но Мъри не позволи изненади и ги затвори в своя полза, а в третия бе напълно категоричен и даде само гейм на своя опонент.

"Беше добър мач, имаше хубави ефектни точки. Той спечели доста от тях, така че аз се стараех да приключвам разиграванията по-бързо", заяви британецът след двубоя.

"Кей имаше трудни мачове, изигра няколко пет-сетови двубои. Бореше се много в първите два сета, но в третия вече нямаше сили", похвали своя противник Мъри.

"Ще наблегна на сервиса си, определено трябва да подобря този елемент. Не искам дори да виждам процента си", добави той, цитиран от ТопСпорт.