Дългоочакваният договор между руската банката и футболния клуб вече е факт. Това оповести главният изпълнителен директор на VTB Capital за Великобритания и Интернешънъл Атанас Бостанджиев на пресконференция в хотел "Шератон".

"Нашата политика е, където влезем в нови райони, да погледнем и към спорта. Радваме се, че успяхме да подпишем с един от най-старите клубове в страната.Вярваме, че сътрудничеството ни ще допринесе заразвитието на клуба, както и за спорта в България като цяло. Ние ще се стремим да задравим историческите връзки чрез редица спортни начинания. Милен Велчев е назначен за главен изпълнителен директор, г-н Калин Катев също е назначен в мениджмънта и екипа на местния офис, както и Георги Велчев е член на местния борд. Това заяви главният изпълнителен директор на "ВТБ Капитал" Атанас Бостанджиев", обяви Бостанджиев, цитиран от БГНЕС.

"Ние сме убедени, че това споразумение поставя едно много успешно начало на взаимно сътрудничество.България и Русия са били тясно свързани в продължение на векове. Левски е един от най-големите клубове и е най-популярният футболен клуб в България. Ние вярваме, че нашите привърженици и цялото общество ще оценят начина, по който банката ще подпомага клуба", коментира Иво Тонев в изявлене.

Тонев: Феновете ще оценят начина, по който VTB Capital ще ни помага

Соловьов: Искаме за Суперкупата на Европа да играят Динамо и Левски