За "шпорите" пък се разписа резервата Джърмейн Дефо. По този начин Юнайтед отново съкрати на 2 точки дистанцията от лидера Манчестър Сити. Тотнъм пък остава на трета позиция, но вече има само 4 точки преднина пред кръвния враг Арсенал. Димитър Бербатов дори не попадна в групата за мача.

Въпреки изразителния резултат, Юнайтед далеч не превъзхождаше съперника си, но по-точния мерник на гостите се оказа решаващ за изхода на двубоя. Лондончани пък "спазиха традицията" и вече цели 22 мача нямат успех над тима от "Олд Трафорд".

Двубоят бе и знаменит за Алекс Фъргюсън, който записа своя мач №986 като мениджър на Ман Юнайтед във Висшата лига, с което изпревари друга легенда - сър Матс Бъзби.

Двубоят на "Уайт Харт Лейн" започна сравнително спокойно, като в първите минути двата отбора действаха предпазливо и рядко организираха опасни атаки. Домакините впечатлиха с прилагането на преса по целия терен, с която на практика си гарантираха спокойствие пред вратата. С всяка изминала минути "шпорите" заиграваха по-добре и головите положения не закъсняха.

Първото дойде в 18-ата минута, когато Адебайор отправи опасен удар по земя, но Де Хеа улови без проблеми. Малко по-късно и Кабул стреля от фаул, но топката отново не попадна в целта. Така се стигна до 37-ата минута, когато Тотнъм вкара гол. Попадението обаче бе правилно отменени заради игра с ръка на Адебайор. И когато полувремето вървеше към нулево реми, гостите от Юнайтед шокираха Тотнъм с гол. Уейн Руни засече с глава центриране от корнер и прати топката в мрежата зад Фридел - 0:1.

Още в началото на втората част лондончани можеха да изравнят, но Де Хеа показа страхотен рефлекс след силен удар на Ливърмор. Домакините не се отказаха и продължиха да атакуват, но бяха наказани при една контраатака на Юнайтед, завършена с точен удар от Ашли Йънг - 0:2.

Това попадение сякаш сложи тотално край на интригата. До края имаше време за още голове и „червените дяволи" се възползваха от това. В 69-ата минута Ашли Йънг се разписа с изключително хубав удар от границата на полето, който не остави никакъв шанс на Фридел, предаде ТопСпорт.

В последните минути на двубоя резервата Джърмейн Дефо се разписа с удар от около 25-30 метра, като по този начин фиксира крайното 1:3.