Баските се представиха доста силно на стадиона на "червените дяволи" и успяха да измъкнат победата, въпреки че първи допуснаха попадение. Българският нападател на Манчестър Юнайтед – Димитър Бербатов, бе извън групата на своя тим за двубоя, съобщи Novsport. 

Още в 3-ата минута Райън Гигс получи възможност да открие резултата, но ударът му бе отразен от Горка Ирайсос. В следващите минути Уейн Рууни пропусна добра възможност за "червените дяволи", а малко след това последва и пропуск на Хавиер Ернандес.

Така се стигна до 22-ата минута, когато Юнайтед излезе с гол напред. Ернандес получи възможност да отправи удар и стреля, а изстрелът бе отразен от Ирайсос. Топката обаче попадна право в краката на Уейн Рууни, който на празна врата не сбърка за 1:0. След като получиха гол, баските се активизираха и създадоха няколко много добри атаки пред вратата на Давид Де Хеа.

Андони Ираола нанесе много хубав удар към испанския страж в 27-ата минута, но вратарят на Юнайтед изби кълбото. Малко след това Сусаета излезе на чиста позиция и се опита да прехвърли Де Хеа, но ударът премина близко покрай дясната греда. Така се стигна до 44-ата минута, когато добрата игра на Атлетик доведе до гол във вратата на домакините. Топката бе центрирана в наказателното поле на Юнайтед, а Фернандо Йоренте засече по отличен начин с глава кълбото и възстанови равенството.

През второто полувреме баските впечатлиха с играта си и имаха по-добрите положения пред противниковата врата. Муниаин можеше да даде аванс на гостите в 50-ата минута, но Давид Де Хеа показа класа и отрази, а в 53-ата Фернандо Йоренте нанесе много прецизен изстрел към вратаря на Юнайтед, който обаче с блестящ плонж отново попречи на кълбото да влезе в мрежата му.

Изненадващо агресивната игра на гостуващия тим продължи, а Юнайтед изглеждаше доста колеблив на моменти. Така се стигна до 72-ата минута, когато активната игра на баските доведе до своя резултат и резултатът стана 2:1 в полза на испанския тим. Де Маркос бе изведен зад отбраната на Юнайтед и със страхотен изстрел от воле разпечата Давид Де Хеа. Футболистът на Атлетик (Билбао) бе в положение на засада, но това остана незабелязано от реферите и попадението бе зачетено, като по този начин гостите поведоха с 2:1.

”Червените дяволи” се опитаха да се съживят и се видя подобряване в представянето им. Юнайтед започна да владее топката в по-продължителни периоди от време, но така и не създаваше нещо по-опасно пред Ирайсос. В 84-ата минута появилият се като резерва Гайзка Токеро можеше да се разпише за 3:1 в полза на Атлетик Билбао, но Давид Де Хеа за пореден път се намеси отлично и спаси своя тим.

В последната 90-та минута се стигна до доста интересен момент в мача. Юнайтед владееше топката, а играта бе спряна, след като Патрис Евра бе останал без една обувка. При подновяването на играта обаче Атлетик Билбао не върна топката на своя съперник и организира атака, след която се стигна до трето попадение във вратата на Де Хеа. Точен този път бе Муниаин - 1:3.

Малко след тази ситуация главният съдия на срещата отсъди дузпа в полза на Манчестър Юнайтед, след като видя игра с ръка на Де Маркос в собственото му наказателно поле. Уейн Рууни се нагърби с изпълнението на дузпата и с хладнокръвен удар в десния ъгъл на Ирайсос намали на 2:3.

Малко след това се стигна и до последния съдийски сигнал на срещата. Така Атлетик Билбао се добра до победа, която доближи испанския тим до четвъртфиналите на Лига Европа. Юнайтед пък ще има доста върху какво да поработи, ако иска да се класира в следващата фаза.

Треньорът на Билбао: Нека да не бързаме да се радваме