"Сигурен съм, че футболистите ще се справят въпреки, че очаквам и затруднения по време на мача. В едно дерби отборите са равностойни. Решаваща роля ще изиграят индивидуалностите на играчите. Който покаже повече характер и агресия той ще победи. Двата отбора се познаваме добре. Дербита се печелят с характер. Каквото е трябвало, съм го казал на футболистите. Утре пак ще имаме разговори с тях. Очаквам нашите футболисти да са пределно мотивирани и да покажат, че загубата от Миньор е случайна", убеден е Иванов.

"Малко е времето, за да искаме нещо генерално да променяме. Единственото нещо, което може да направим е да дадем нужното спокойствие в отбора и да накараме футболистите да играят по-агресивно и да се борят за всяка топка. До този момент ни липсваше агресия", заяви още Иванов.

"Ръководство и футболисти сме се събрали безпрекословно в Левски да помагаме, без да поставяме условия. Аз лично не съм изгарял от желание да бъда треньор. Нормално е да има колебание и притеснение, но ние затова сме в Левски, за да помагаме на клуба. Знам какво ще се случи и какво ще се излее върху мен, ако не успеем в Ловеч, но аз съм свикнал на напрежението", добави Иванов.

"Винаги след загуба има такива сътресения. Играчите и треньорите са подложени под натиск, но Левски е един от отборите, които трябва да се справят с такава ситуация. Левски затова е голям клуб, защото сме се изправяли и в по-тежки ситуации и сме показали, че се борим докрай. Аз този втори шанс не съм търсил. Въобще не сме си мислили, че ще се разделим с Николай Костов и оставката ни дойде като гръм от ясно небе. Съобразихме се с желанието на Николай Костов, защото насила хубост не става. Аз съм в Левски, за да помагам, независимо какво ще се случи. Когато губим, всички сме виновни, когато печелим всички имаме принос. Затова не трябва да се разделяме на футболисти, треньори и ръководство", заяви още Иванов.

"Грийн е в групата, но дали ще играе няма как да ви кажа. Няма да има големи промени в състава, защото ротациите не са добре за отбора. Съставът ми е ясен, в главата ми е. Тренираме от два дни това, което искам да видя в Ловеч. Не крия състава, но ще разберете състава преди мача, все пак всичко се случва", добави Иванов.

"Не се притеснявам, ако имах притеснени нямаше да стоя пред вас. Колкото до футболистите, след загуба и такава игра, би трябвало да са си направили точните изводи. Ако не са, значи сме за никъде. Всеки човек се учи от грешките. Не вярвам, че това е грешка, че съм строг. По-скоро съм взискателен. Искам нещата да стават така, както си ги представям, но знам, че не винаги се получава. Аз познавам футболистите, привлечени са, когато аз бях треньор, някои са и от преди, когато играех. Така че, респектът, приятелството го има между нас", каза още Иванов.

"Николай Костов е човек, който имаше доста идеи, но така и не можаха да се видят по време на мачовете. Много неща са ми харесвали в неговата работа. От всеки един треньор, когато съм бил и футболист съм взимал това, което съм мислил, че е най-добро. Един човек, който обича Левски е готов да се отзовава във всеки един момент. Най-лесно ми беше да кажа, че не искам аз да съм треньор и да намерим някой друг. Моментът наистина е тежък, след загуба, оставка на треньора и предстоящите два тежки мача. Но аз за Левски съм готов на всичко", отговори Иванов.

"Нямаме проблеми със състава, всички са здрави. По темата с централния нападател няма смисъл да коментираме. Това са футболистите до лятото, ще се опитаме да извлечем максимума. Левски има най-добрите играчи, въпросът е да го покажат. Никой не се съмнява, че футболистите, които привлякохме са класни. Ние правим основна грешка, че на всеки шест месеца взимаме по няколко играчи, а сработването става трудно. Все пак говорим за начин на живот в България, манталитет, език и това им тежи вероятно, но те имат потенциал, който да развиват", завърши Иванов, цитиран от БГНЕС.