"Червените дяволи" имаха трудности със своя съперник, но с голове на Антонио Валенсия и Ашли Йънг в последните 10 минути на двубоя стигнаха до успеха.

Димитър Бербатов за пореден път не бе във финалната група от 18 футболисти на Сър Алекс Фъргюсън. Българският нападател първоначално се очакваше да е сред резервите, след като отпътува с тима за Блекбърн, но в последния момент Фъргюсън го остави извън групата и Бербатов гледа мача от трибуните.

Двубоят на "Иууд Парк" започна с натиск на гостите, които още в първите минути бяха близо до гола чрез Рууни и Ернандес. В 11-а минута бе най-добрата възможност за "червените дяволи". Чичарито засече по прекрасен начин ниско центриране на Валенсия, но за негово нещастие топката срещна страничната греда, след което мина по голлинията и попадна в ръцете на Пол Робинсън.

Юнайтед продължи да бъде по-активен, но без да създава особени главоболия за Робинсън. Блекбърн пък можеше на два пъти в края на полувремето да вкара първи гол, но Де Хеа спаси по страхотен начин удари на Маркус Олсон и на Хенли, и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част "червените дяволи" отново бяха по-активният отбор на терена, но трябваше да изчакат чак до 81-а минута, за да отбележат гол. Важното попадение реализира Антонио Валенсия след страхотен удар от малък ъгъл. Крилото пое топката отдясно след пас на Рафаел, залъга Мартин Олсон и с мощен изстрел по диагонала изненада Робинсън, и вкара за 1:0.

5 минути по-късно Ашли Йънг сложи точка на спора с втори гол. Английският национал получи пас от Валенсия на границата на наказателното поле и въпреки че бе с гръб към вратата успя да се справи с Брадли Ор, обърна се и с прецизен удар в долния ъгъл вкара за крайното 2:0.

В класирането Юнайтед има 76 точки, на 5 пред градския съперник Сити. Блекбърн пък се смъкна в зоната на изпадащите – на 18-а позиция с 28 точки, съобщи Гонг.