По този начин португалците напуснаха най-престижния европейски клубен турнир и ще продължат участието си в Лига Европа. Въпреки че се класират като лидер в групата каталунците едва ли са останали доволни, тъй като тяхната суперзвезда се контузи пет минути преди края на срещата.

Наставникът на домакините Тито Виланова започна с доста подмладен състав, като по този начин остави Лионел Меси на пейката, въпреки че целият футболен свят бе вперил поглед в срещата, в очакване на 85-ото попадение на аржентинеца, с което той трябваше да изравни рекорда на Герд Мюлер за най-много отбелязани голове в рамките на една календарна година.

Португалците само могат да съжаляват, че не се възползваха от неопитността в редиците на съперника. Тимът на Бенфика изпусна куп сериозни положения преди почивката. В 12-ата минута Родриго бе изведен абсолютно сам срещу Пинто, но вместо да подаде на непокрития Нолито, реши сам да завърши атаката и разочарова фенове и съотборници с неточния си удар.

Впоследствие Лима пропусна да се разпише на два пъти, след като първо с летящ плонж стреля покрай вратата, а след това негов фалцов удар срещна лявата греда. Домакините отговориха с положения на Тейо и Рафиня, но стражът на Бенфика бе непоколебим.

В края на първата част публиката на "Ноу Камп" започна да скандира името на своя любимец, който се появи в игра след почивката в 58-ата минута. Тази вечер обаче аржентинецът нямаше късмет. Вместо да изравни историческото постижение на Мюлер Меси получи неприятна контузия. Пет минути преди края на срещата той нахлу отдясно в наказателното поле, след което от малък ъгъл не успя да преодолее Артур. В опита си да отнеме топката от краката на аржентинеца стражът на португалците задържа крака му и малко след това Меси се строполи на тревата с изписана болка на лицето. Звездата на Барселона бе изваден от игра, но на негово място не се появи никой, тъй като Виланова вече бе извършил всичките си смени.

Останали с човек повече на терена играчите на Бенфика отново имаха шанс да триумфират, но невероятен пропуск на Макси Перейра в последната пета минута на продължението ги лиши от участие в елиминационната фаза, съобщи Novsport.

Историята е в краката на Лео Меси

В другия двубой, Слетик постигна своето и се наложи с 2:1 над гостуващия Спартак Москва.

Домакините поведоха в резултата с точен изстрел на Гари Хупър в 21-ата минута. Шест минути преди края на първата част, гостите от Москва успяха да изравнят чрез Ари.  

Всичко в мача, а и в групата като цяло, бе решено в 82-ата минута, когато "детелините" стигнаха до дузпа, която Комънс превърна в гол. Именно благодарение на него, Селтик изпревари Бенфика в класирането и се класира за 1/8-финалите на турнира.

Вижте видео от контузията на Лео Меси срещу Бенфика: