На нея ще бъдат оповестени избраните за финансиране спортисти от Групата на съветниците и от организаторите на програмата - "Еврофутбол“ и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Призьорите ще получат своите символични чекове със сумите, с които се финансират след участието си в общонационалния конкурс, който се проведе от 10.01 до 03.02.2013 г. В него се включиха с проекти 113 индивидуални спортисти на възраст между 16 и 25 години, сред които и атлети с увреждания.

На церемонията освен стипендиантите и организаторите ще присъстват и членове на Групата на съветниците. Тя наброява 30 известни родни състезатели, треньори, общественици, представители на медийните партньори и на организаторите на инициативата. Председател на Групата на съветниците, както се нарича журито, е управителят на "Еврофутбол“ Екатерина Михайлова.

Сред най-популярните имена, дали оценките си за кандидатствалите проекти за втора поредна година са Петър Стойчев и Евгения Раданова. Тази година към Групата на съветниците бяха привлечени и треньор № 1 на България за 2012 година – Михаил Таков и състезател № 1 с увреждания Стела Енева.