Зрителите на стадион "Георги Аспарухов" видяха вихрено начало на първия мач на тима от Лига Европа, но и близо цял игрови час в много бавно игрово темпо и липса на положения, съобщи БТА.

"Левски" започна много силно мача и владееше изцяло инициативата до изтичането на половин час игра на стадион "Георги Аспарухов", но "сините" не успяха да отбележат гол.

Двете най-добри положения пропусна с глава Жоао Силва, след като португалецът първо не успя да се разпише от два метра при центриране на Нуно Пинто към далечната греда в четвъртата минута, а в самия край на полувремето той пропусна след хубава пас на Гари Родригес около точката за изпълнение на дузпа.

Два шанса да се разпише с топовни изстрели пропусна и Дъстли Мулдер, а Гари Родригес не успя да преодолее стража на гостите Вячеслав Котляр след извеждащо подаване на Владимир Гаджев.

"Левски" забави очевидно темпото през второто полувреме и казахстанците вече не бяха застрашавани по начина, както това се случваше през първата част. "Сините" дори създадоха с пъти по-малко положения от своите съперници, които на няколко пъти бяха много близо до гола след грешки на Станислав Ангелов, Кристовао Рамос и Димитър Везалов, както и неточни удари на Антон Чичулин и два на Улугбек Бакаев.

Противно на логиката и хаотичния натиск, "Левски" получи възможност да вкара гол и да се измъкне с аванс от срещата в София, след като Базил Де Карвальо беше съборен в наказателното поле на "Иртиш" в 77-та минута на мача. Той обаче не успя да изпълни добре наказателния удар и вратарят на гостите Вячеслав Котляр отби топката, с което запази резултата 0:0.

Дебютантът Рамон Лопес също пропусна малко по-късно и срещата завърши наравно.

Митов: В реванша ще играем още по-добре (видео)


Сираков: Трябва да се реваншираме на феновете (видео)


Проследете мача в подробности


Левски - Иртиш Павлодар 0:0 by FootballKing2192