"Чуковете" бяха равностойни на "червените дяволи" през първата част, но голът на Пол Скоулс в добавеното време пречупи футболистите на Джанфранко Дзола и през второто полувреме те бяха буквално размазани, като дори се наложи националният вратар на Англия Робърт Грийн да бъде заменен.
В редиците на Манчестър Юнайтед, който остана без защита в този мач, се появи капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов. Той замени Дарън Гибсън в 67-ата минута и веднага след неговото влизане Юнайтед вкара два гола.
Бербо записа първи минути игра в последните 4 седмици, но не успя да се отличи с нещо, тъй като и крайният изход отдавна беше предрешен. Гостите от Манчестър започнаха по-силно срещата и наложиха териториално надмощие в първите минути, но то не доведе до нищо по-опасно пред вратата на Робърт Грийн.
За сметка на това първото по-опасно положение дойде пред вратата на "червените дяволи". В 10-ата минута Колисън пусна тънък пас в наказателното поле към непокрития Хайнс, но тъкмо преди младока да чукне топката в мрежата, Райън Гигс се намеси и изчисти в ъглов удар.
Юнайтед продължи да атакува и да задържа повече топката, но усилията на самотния Уейн Рууни в предни позиции не доведоха до нищо по-опасно. За сметка на това мениджърът на гостите Сър Алекс Фъргюсън трябваше да преглътне горчив хап в 34-ата минута, когато Гари Невил получи контузия и директно се впусна в съблекалните.
Събитията на терена не се промениха особено. Юнайтед атакуваше и градеше постепенни атаки, а Уест Хем разчиташе предимно на контраатаки и дълги топки към младия Хайнс. По всичко личеше, че първото полувреме ще завърши наравно, но в продължението ветеранът Пол Скоулс излезе на сцената и даде ценен аванс на "червените дяволи" преди почивката.
Бранител на "чуковете" не успя да изчисти добре една топка, тя попадна на крака на Скоулс, който с мощен удар с десния крак от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Грийн. Това сякаш сломи момчетата на Джанфранко Дзола и през второто полувреме те бяха просто спаринг партньори на "червените дяволи".
След няколко отлични атаки на гостите и пропуски на Рууни и Валенсия, се стигна до 61-ата минута, когато Дарън Гибсън вкара втори гол за Юнайтед и на практика реши всичко в срещата.
Гигс и Рууни направиха отлично двойно подаване, капитанът на гостите пусна пас към Гибсън, който с мощен удар от около 25 метра прониза Грийн за втори път за 2:0.
В 67-ата минута Гибсън отстъпи мястото си на Димитър Бербатов, за който това бе първо появяване в игра от 4 седмици насам. Веднага след като Бербо се появи в игра, гостите стигнаха до нови два гола, в които обаче той не бе замесен.
В 71-ата минута след отлична контраатака топката стигна до резервата Андерсон, който намери непокрития Валенсия в наказателното поле, а за крилото не бе проблем да отбележи на празна врата от около 2 метра.
Минута по-късно пък Валенсия се превърна в ролята на асистент и намери Рууни в наказателното поле, който също не сгреши и се разписа за 4:0.
Устремът на Юнайтед доведе до нещо необичайно – националният страж Робърт Грийн бе заменен, за да не допусне още голове.
До края на срещата не се случи нищо по-интересно и така резултатът остана непроменен, а Бербатов така и не получи възможност да се разпише.
Така след този мач "червените дяволи" остават на второто място в класирането с актив от 34 точки, на 2 зад лидера Челси, който гостува на Ман Сити. Уест Хем пък е 17-и с 14 точки.