"Тези дни се появи отново спекулация, свързана с името на Александър Томов. Според медийни изяви на Любослав Пенев и Димитър Борисов в пространството се тиражира, че Александър Томов "откраднал 50 млн. лева" и "...Александър Томов, който е съден за десетки милиони и винаги пътува в чужбина",и др.
Обръщам се към медиите и цялото българско население.
Аз никога през целия си живот не съм откраднал и 1 лев. Това предстои да се докаже в съда, въпреки словестните еквилибристики на някои недоборосъвестни официални лица.
Впрочем никой не ме обвинява в това, че са откраднати пари, обвиненията са за неправомерна употреба на средства, което също е невярно и което също ще бъде доказано. Вече излязоха показания на бивши служители на ДАНС (В. Хаджолов и други) за механизма, създаден при режима "Станишев", за публично омаскаряване на неудобни на бившата власт политически лица.
Тъй като този механизъм е приложен безспорно върху моята личност и че в него са замесени и отделни магистрати, смятам да търся справедливостта с всички позволени от закона средства у нас и в чужбина. Казано направо: "Писна ми!" От лъжите и спекулациите около т.нар. обвинения срещу мен.
За това предупреждавам, че всяко следващо изявление, че съм откраднал каквото й да е, от където й да е трябва да бъде доказвано в съда. Димитър Борисов категорично ми заяви, че не е казвал подобни неща и се разграничи от публикациите в престата.
Надявам се това да направи публично и г-н Любослав Пенев, когото съветвам да не говори нелепости и да не забравя доверието, което съм му оказал многократно.
Мафията в България трябва да бъде разбита. Механизмите за омаскаряване трябва да бъдат докрай разкрити и виновниците за тяхното създаване наказани и отстранени.
Александър Томов Председател на партия "Българска Социалдемокрация"
Председател на НС на ЦСКА в периода 2006-2008 г."