Мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън остави Димитър Бербатов резерва на "Емирейтс", тъй като бе избрал тактика с пет халфа и един нападател – Уейн Рууни.
Тактиката на Фъргюсън се оказа успешна, като тимът му непрекъснато разкъсваше защитата на Арсенал с контра атаки. Димитър Бербатов, който вчера навърши 29 години, се появи в игра минута преди края, когато замени Луиш Нани.
Португалското крило на Манчестър Юнайтед бе в основата на първия гол на тима си, когато в 32-ата минута нахлу в наказателното поле на "артилеристите" отляво. Нани опита да прехвърли с центриране вратаря на домакините Мануел Алмуния, а в опита си да достигне топката испанецът я прати във вратата си.
Четири минути по-късно Нани участва при контраатака на Манчестър Юнайтед, която бе подхваната от Уейн Рууни от полето на гостите.
Рууни напредна през средата и подаде вдясно на португалеца, който му върна топката и озовал се срещу Алмуния английският национал не пропусна да се разпиша. Това бе неговият гол № 100 във Висшата лига, а 85 от тях са с екипа на Манчестър Юнайтед.
Шест минути след началото на второто полувреме Парк Джу Сунг нахлу по лявото крило при поредната контраатака на "червените дяволи" и също се разписа във вратата на Арсенал.
До края на мача Юнайтед пропиля още няколко възможности за гол, като ударите на Рууни минаваха в опасна близост до гредите на Алмуния.
11 минути преди края Томас Вермаелен спаси честа на домакините, когато се разписа с удар от границата на наказателното поле.
Преди да влети в мрежата на Ван дер Сар топката рикошира в крака на Джони Евънс.