"Червените дяволи" победиха с 1:0 насред "Стамфорд Бридж" и очакват много по-спокойно реванша другата седмица у дома. В герой за сър Алекс се превърна отново Уейн Рууни.

Въпреки това, Челси бе по-активният тим през почти целия двубой. Още във 2-ата минута Босингва центрира добре, но тя бе избита пред погледа на Торес. В 6-ата минута отново испанецът пробва да отправи удар, но не се получи. В 15-ата минута Парк опита шут, но той бе много слаб и не затрудни Чех.

Веднага обаче Челси отново отговори, след като Дрогба отправи убийствен шут, но Ван дер Саар отби топката. В 24-ата минута Юнайтед нанесе своя удар. Карик подаде прекрасен пас към Гигс, който демонстрира уникална класа. Със спирането на топката той елиминира защитник на съперника и върна към точката на дузпата, където подаде към Уейн Рууни и той реализира - 0:1.

След гола за Юнайтед обаче Челси започна да натиска. Първо Торес имаше добра ситуация за гол и опита ножичен удар, но не успя да застраши вратата. Малко след това Джон Тери проби и подаде към Есиен, който обаче стреля много неточно. Малко по-късно отново Есиен проби добре, но пасът му към Дрогба не стигна.

Още в следващата атака Юнайтед отвърна, като Рууни проби и центрира към Чичарито, но той не успя да уцели топката. Челси изпусна най-чистото положение за гол в 45-ата минута. Дидие Дрогба проби прекрасно, финтира двама бранители на Юнайтед, подаде към Торес, който се опита да вкара с пета. Ван дер Саар се справи, а Лампард не успя да добави. Секунди по-късно отново Лампард стреля, но ударът му бе блокиран.

Още с първите минути на втората част Челси се хвърли в масирани атаки. При една от тях Дрогба центрира прекрасно към Рамирес, но бразилецът се размина с топката. Челси продължи да доминира. Юнайтед обаче отново показа колко опасно може да отговаря на контраатаки. При една от тях Чичарито и Рууни си раздадоха прекрасни двойни подавания и английският национал дори отбеляза, но голът бе отменен заради засада на Чичарито.

В ответната атака Челси можеше да изравни, след като Дрогба пробва задна ножица след центриране от корнер. Постепенно Юнайтед поизравни играта и стигна до няколко прекрасни ситуации. При две поредни центрирания на Валенсия първо Чех, а след това и Рамирес изпревариха Чичарито, който можеше да вкара втори гол.

В 70-ата минута Челси бе близо до гол, но ударът на Есиен мина на сантиметри от страничната греда на Ван дер Саар. В 73-ата минута Торес бе много близо до гола, след като стреля прекрасно с глава, но Ван дер Саар показа страхотната си класа и изби топката в ъглов удар.

В 81-ата минута и Лампард пробва от фаул след заучена комбинация, но холандският страж отново бе на своя пост. Бранислав Иванович също проби отлично и успя да стигне до голова ситуация, но не реализира.

В последните секунди Рамирес бе изведен прекрасно, след което бе съборен от Евра и трябваше да има дузпа за Челси, но съдията остана безмълвен и ощети отбора от Лондон, предаде ТопСпорт.

ЧЕЛСИ:
Чех, Босингва, Иванович, Тери, А. Коул, Есиен, Лампард, Рамирес, Жирков, Торес, Дрогба

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 
Ван дер Сар, Рафаел, Фърдинанд, Видич, Евра, Карик, Парк, Валенсия, Гигс, Руни, Ернандес.