"Белите" и "орлетата" не успяха да излъчат победител в редовното време на втория полуфинал, след като направиха 1:1 на стадион "Славия".

Играчите на Емил Велев успяха да поведат с 1:0 в 43-та минута. Преди това обаче, в 15-та минута, Веселин Стойков се измъкна от защитата на "белите" и стреля с глава в напречната греда на вратата на Петров. Божов обаче нахлу в наказателното поле на "орлетата" и падна на земята след съприкосновение с Митревски. Георги Йорданов показа бялата точка, а Даниел Пеев не сгреши за 1:0.

Велев: Очакваме с нетърпение финала с ЦСКА

Гостите от Благоевград обаче направиха много добро второ полувреме и успяха да докарат мача до продължения. В 70-та минута, след центриране от корнер, защитата на столичани не успя да изчисти една топка. Останалият сам Димитър Наков се възползва от грешката и наказа домакините за 1:1.

Коце Ангелов бесен за отсъдената дузпа за Славия

Двата тима играха две продължения от 15 минути, но не си вкараха гол и се стигна до дузпи. Георги Христов се разписа за 2:1, а Янко Сандански направи 2:2. Божов увеличи на 3:2, но Димитър Наков не сгреши от бялата точка за 3:3. Даниел Пеев пък бе точен за 4:3, а Юлиян Попев изравни за 4:4. Том Мансаров прати топката в мрежата на гостите за 5:4, а Крум Бибишков се разписа за 5:5. Жуниор също не сгреши за Славия, а опитният Иван Цветков стреля точно за 6:6.

Драмата в "Овча Купел" продължи с пълна сила, а Филип Филипов бе точен за 7:6. Александър Якимов пък би технично и изравни за 7:7. Силният удар на Радослав Димитров бе спасен от Аршинков, но Антон Карачанаков се подлъзна и Емил Петров също спаси. Деян Молдованов се разписа в полза на "белите" за 8:7, но Мирослав Ризов прати топката в аут и по този начин класира домакините напред в турнира.

В крайна сметка, Славия спечели днешния полуфинал и ще срещне ЦСКА във финала на турнира за Купата на България.