Двубоят започна с кратка церемония, в която домакините поздравиха "белия балет" за спечелената Купа на Краля три дни по-рано. Шпалирът обаче продължи през целия мач, и Кака и компания не срещнаха почти никаква съпротива от третия във временното класиране.

Жозе Моуриньо бе решил да даде почивка на част от звездите си и двубоят започнаха на пейката Кристиано Роналдо, Чаби Алонсо, Месут Йозил и Пепе. В последствие в игра се появиха Роналдо и Алонсо, както и Педро Лион. Въпреки вихреното начало за Реал и развятото бяло знаме от страна на домакините, футболистите на Валенсия показаха зъби в края на двубоя, но това им стигна само, за да направят загубата си по-почетна.

Само през първата част, играчите на кралския клуб вкараха четири безответни гола. Головата фиеста започна Карим Бензема, който хладнокръвно се разписа в 23-та минута. Гонсало Игуаин удвои преднината за гостите в 32-та минута, след грешка в отбраната на "прилепите". В 39-та минута Игуаин проби по крилото пусна към Кака, който спокойно вкара за 3:0.

В 42-та минута Кака асистира на аржентинеца, за да може той да вкара второто си попадение в двубоя и да направи резултата 4:0. След почивката попаденията продължиха да валят, но осен във вратата на Валенсия, паднаха и три в мрежата на Икер Касияс. Първо, Игуаин в 53-та минута оформи своя хеттрик. Само три минути по-късно обаче, домакините върнаха един гол. В 59-та минута Роберто Солдадо намали за 1:5.

В 62-та минута обаче отново Кака се разписа след технична игра в противниковото наказателно поле. До края на мача, играчите на Реал Мадрид се отпуснаха в отбрана и получиха две попадения. В 80-та Жонас вкара, а в 85-та Алба оформи крайното 3:6.

След успеха, Реал Мадрид продължава да е на второ място, на 5 точки зад Барселона. Валенсия е 3-ти с 63 точки, предаде Гонг.