Тимът на Хорхе Хесус спечели с 2:1 домакинството си на "Естадио Да Луж" и по този начин постигна ценен аванс преди втората среща. Бенфика бе по-активният тим на терена и създаде доста повече ситуации за отбелязване на гол от Спортинг Брага и заслужено се поздрави с победата, която го доближи до финала на турнира.

През първата час домакините от Бенфика доминираха на терена и пропиляха не малко възможности пред вратата на съперника. При първата от тях дори кълбото влетя в мрежата на Брага, но радостта на домакините продължи само няколко секунди, защото страничният рефер бе вдигнал флаг за засада на Оскар Кардосо, който бе пратил топката зад Артур.

Последваха нови добри ситуации за Бенфика, но те бяха пропиляни от Хавиер Савиола и Оскар Кардосо. Ударът на аржентинеца бе отразен от стража на гостите, а при възможността за парагвайския играч на домакините единствено десният страничен стълб попречи на кълбото да влети в мрежата на Артур. Така Бенфика пропиля няколко добри положения пред противниковата врата, а гол преди почивката не падна и тя дойде при нулево равенство.

Втората част започна по най-добрия възможен начин за Бенфика. Това бе така, защото в 50-ата минута домакините успяха да поведат в резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле, а с нея игра Оскар Кардосо. Ударът на парагваеца обаче срещна дясната греда на вратата на Артур, след което се върна към струпалите се в полето играчи. Най-съобразителен се оказа Жардел, като след изстрела на бранителя в опразнената врата Бенфика поведе.

Спортинг Брага се върна много бързо в срещата. В 53-ата минута резултатът вече бе 1:1, а основна заслуга за това имаше Вандиньо, който почти от самата граница на наказателното поле с глава забоде кълбото зад Роберто. Точно преди да изтече час игра на "Естадио Да Луж" Бенфика за втори път в мача поведе в резултата. Реферът отсъди пряк свободен удар в полза на домакините, а невероятният изстрел на Оскар Кардосо даде гол преднина на играчите на Хорхе Хесус. Парагваецът прехвърли много прецизно стената, а кълбото влетя неспасяемо във вратата на безпомощния Артур.

До края на двубоя домакините доиграха срещата спокойно и продължиха да атакуват, като действията им в отбрана също бяха сигурни. По този начин Бенфика не допусна гол и запази преднината си от 2:1, която може да се окаже от изключително значение в реванша, който е след седмица, предаде Novsport. 

Бенфика 2:1 Спортинг Брага

50’ 1:0 Жардел
53’ 1:1 Вандиньо
59’ 2:1 Кардосо

Стадион: "Естадио Да Луж"

Жълти картони: Аймар (Бенфика); Родригес, Вандиньо, М. Гарсия (Спортинг Брага)

Червени картони: няма

Стартови състави:

Бенфика:
Роберто, Луизао, Х. Гарсия, Кардосо, Аймар, Перейра, Мартинс (Яра 65’), Коентрао, Пейсото (Гайтан 66’), Савиола (Еъртон 86’), Жардел

Спортинг Брага:
Артур, Родригес, Паулао, М. Гарсия, Лима (Кака 84’), Мейонг (Кустодио 56’), Салино, Салвио, Алан, Виана (Мосоро 63’), Вандиньо