Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде почивка на основни футболисти, сред които Кристиано Роналдо, Чаби Алонсо и Ласана Диара. Доста изненадващо гостите от Сарагоса поведоха с 0:1 в 41-та минута, когато Уче преодоля Касияс, след което подаде на Лафита на празна врата и той вкара във вратата на Реал Мадрид.

В началото на второто полувреме футболистите на Сарагоса получиха право да изпълнят дузпа, след като Карвальо фаулира Лафита в 54-та минута в наказателното поле на Реал Мадрид и съдията Айса Гамес вдигна жълт картон на португалския защитник и посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Габи в 54-та минута.

Тих бунт срещу Моуриньо в съблекалнята на Реал

Реал Мадрид успя да се върне сравнително бързо в мача, след като в 62-та минута Йозил центрира от корнер в наказателното поле на Сарагоса, където Серхио Рамос засече топката с глава и я прати във вратата на Доблас.

Футболистите на "белия балет" се вдигнаха на щурм и в 68-та минута Бензема можеше да изравни резултата, но след удара му топката срещна напречната греда. В 77-та минута при образцова контраатака Уче пусна чудесен извеждащ пас към Лафита, който излезе сам срещу Касияс и го преодоля за 1:3.

Домакините все пак успяха отново да върнат интригата в мача, след като в 85-та минута Игуаин подаде към Бензема, който с премерен удар намали пасива на Реал Мадрид на 2:3. Реал Мадрид отново завърши мача в намален състав, след като в 86-та минута Рикардо Карвальо бе изгонен за втори жълт картон.

В последните секунди на срещата играчите на Жозе Моуриньо направиха нови пропуски и по този начин подариха трите точки на гостите от Сарагоса. Реал Мадрид остава на второ място във временното класиране с пасив от 8 точки от лидера Барселона, който е с мач по-малко, докато Сарагоса се изкачи до дванадесета позиция с 39 точки, съобщи Гонг.