Двата тима предложиха страхотен атакуващ футбол, като домакините могат да съжаляват, че не стигнаха до точката. Още в 6-та минута Иван Цветков се измъкна от защитата на "сините" и преодоля Пламен Илиев за 1:0. Осем минути по-късно Дембеле бе изведен сам срещу вратаря на Пирин и се разписа, но попадението бе неправилно отменено заради засада.

Вижте видео от срещата Пирин 2:3 Левски

Батков: Не отричам за Херо, Ясен е сигурен до 28-и май

Играчите на Левски продължиха да атакуват и стигнаха до изравнително попадение, като негов автор бе Жанвион Юлу-Матондо. Белгиецът се разписа с глава в трети пореден мач след центриране на Веселин Минев. И двата отбора пропуснаха по още няколко положения през първата част.

Гонзо: Когато си изморен мислиш бавно

В самото начало на второто полувреме играчите на Пирин направиха уникален пропуск. Иван Цветков стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в гредата, след което при добавката от два метра Попев я прати в напречната греда. 15 минути по-късно Йовов пропусна да се разпише останал очи в очи с вратаря на домакините, но в 66-та минута Дембеле не повтори грешката му и отбеляза 22-ия си гол за сезона в "А" група.

Малко след това Йовов се реваншира за пропуска си с добро изпълнение от границата на наказателното поле, отбелязвайки трети гол за Левски. Всичко изглеждаше решено, но в 83-та минута реферът Радан Мирянов правилно отсъди дузпа в полза на Пирин, след като Сержиньо Грийн изби с ръка удар на Цветков с глава. Самият Цветков реализира с лекота дузпата и фиксира крайното 3:2 в полза на Левски.

По този начин "сините" намалиха разликата с Литекс на 5 точки поне за два часа, преди ловчанлии да изиграят мача си със Сливен. Пирин остава на една точка над спасителната линия, предаде БГНЕС.