Тимът на Жозе Моуриньо поведе в 21-ата минута с гол на Серхио Рамос, който обаче не празнува попадението си, тъй като бе във вратата на родния му тим. Рамос се разписа с глава след центриране от корнер на Месут Йозил.

Реал удвои в 31-ата минута с гол на Кристиано Роналдо, който странно как бе оставен напълно непокрит на седем метра от вратата и сам срещу вратаря с лекота вкара 30-ия си гол за сезона в испанското първенство. В 41-ата минута Йозил намери на добра позиция Кака и бразилският плеймейкър технично реализира за 3:0.

Севиля върна едно попадение в 61-ата минута, когато Алваро Негредо успя да матира Икер Касияс с хубав удар от дъгата на наказателното поле. В 65-ата обаче резултатът стана 4:1 за гостите от Мадрид, след като Кристиано Роналдо се възползва от грешка в тима на домакините, нахлу в наказателното поле и вкара своето второ попадение в мача. Португалецът оформи своя хеттрик срещу Севиля в 70-ата минута, когато бе изведен добре от Месут Йозил, напредна от центъра на терена и сам срещу Хави Варгас направи 5:1.

В 75-ата последва ново попадение на Кристиано Роналдо за 6:1. Това бе негов 33-и гол за сезона в Примера дивисион, с който задмина в класирането при голмайсторите Лео Меси, който е с 31. Шест минути преди края Алваро Негредо вкара второ попадение за андалусците за крайното 2:6 на стадион Рамон Санчес Писхуан.

Реал запази теоретични шансове за титлата, като три кръга преди края изостава на пет точки от тима на Барселона, който обаче има да изиграе мач повече и утре посреща Еспаньол в каталунското дерби, информира Гонг.