Джалович изведе домакините напред в 52-ата минута, но това не бе достатъчно за "соколите", за да победят и да вземат, така ценните три точки, защото Ивелин Попов успя да ни върне в мача в 65-ата минута. Този резултат не устройва нито един от двата отбора, защото черногорци имаха страхотна възможност да превземат върха в квлификационна група "G", след като Англия не победи Швейцария на "Уембли". За нас пук, точката е крайно недостатъчна, след като имаме актив от едва 5 пункта и едва ли ще имаме нов шанс да се преборим за второто място в групата.

Лотар Матеус: Вече трябва да мислим за Световното

Двубоят започна с очакван домакински натиск на Черна гора, но нашите успяха да неутрализират опасностите пред вратата на Ники Михайлов. Естествено първата добра възможност пред "соколите" се появи още в 3-ата минута, но не благодарение на добра тяхна игра, а заради грешка на Бодуров. Защитникът на Литекс позволи на Мирко Вучинич да му отнеме топката на границата на наказателното ни поле, но за наше щастие капитанът на черногорците се засуети и не успя да застраши вратата на Николай Михайлов.

"Лъвовете" успяха да изнесат топката от своята половина чак в 8-ата минута на двубоя. Първото добро положение не закъсня и в 10-ата Натурализираният бразилец Маркиньос опита удар от 20-ина метра, но кълбото мина на около 5-6 метра в страни от вратата на Божович.

В 23-ата минута дойде и най-добрата възможност за България през първата част. Заучено изпълнение на пряк свободен удар пред наказателното поле на Черна гора, Мартин Петров центрира в пеналта, където Маркиньос се размина на сантиметри от топката, а след това стражът на черногорци улови.

В 39-ата минута станахме свидетели на първия точен удар във вратата на Черна гора. Изчистена топка стигна до Христо Янев, който не се поколеба да стреля от 20-ина метра, но ударът му бе право в ръцете на вратаря. Отговорът на "соколите" бе мигновен. Страховит изстрел на Павичевич от почти 30 метра, топката нацели страничната греда зад Ники Михайлов и за наш късмет не влезе във вратата.

Две минути по-късно отново гредата влезе в помощ на националите ни. След центриране от ъглов удар Баша се извиси над българската отбрана и от 3-4 метра с глава прати топката в гредата. Няколко минути по-късно главният съдия Алон Йефет даде край на първата част и двата отбора се прибраха при 0:0 след 45 минути игра.

Втората част започна с две много добри възможности за България. Първо Мартин Петров центрира отляво, топката се удари в главата на Савич и тръгна заплашително към горния ляв ъгъл на вратата на Божович, стражът на домакините обаче плонжира и спаси. След това в 47-ата центриране от фаул достигна до Николай Бодуров, който с глава стреля опасно под гредата, но отново Младен Божович показа рефлекс и спаси, предаде Livesport. 

В 52-ата минута се случи най-лошото. Владимир Божович бе изпуснат по лявото крило и овладя в наказателното поле, центрира и намери Радомир Джалович, който от шест метра с воле остави Ники Михайлов безпомощен и откри за 1:0.

Нашите не се уплашиха от попадението и показаха зъби. 13 минути след попадението на "соколите", дойде и най-чистото положение за България до момента. Станислав Манолев проби добре отдясно и намери Христо Янев непокрит, но той стреля неточно от 13-14 метра. Все пак в 65-ата минута успяхме да се върнем в мача. Петър Занев центрира добре отляво и намери Ивелин Попов. Нападателят на Газиантеп стреля от границата на вратарското поле и прониза Младен Божович за 1:1. 

Черна гора – България 1:1

1:0 Джалович 52'
1:1 Попов 65'

Черна гора:
Младен Божович; Саво Павичевич (Младен Кашчелан 81'), Стефан Савич,Марко Баша; Лука Пейович, Елсад Зверотич (Стеван Йоветич 72'), Никола Дринчич, Милорад Пекович, Владимир Божович (Иван Фатич 76'); Радомир Джалович,Мирко Вучинич;

Треньор: Златко Кранчар;

БЪЛГАРИЯ:
Николай Михайлов, Иван Бандаловски, Николай Бодуров, Иван Иванов, Петър Занев, Станислав Манолев,Стилиян Петров (Чавдар Янков 46'), Христо Янев (Цветан Генков 83'), Маркиньос, Мартин Петров, Ивелин Попов;

Треньор: Лотар Матеус;

Жълти картони: Павчевич, Дринчич, Петкович (Черна гора) Маркиньос (България)

Стадион: Градски – Подгорица;

Съдия: Алон Йефет;