Японците заслужават похвала за играта си, тъй като се бореха до последната точка и малко не им достигна, за да се поздравят със сензационнен успех. Българите започнаха изключително мобилизирано и бързо дръпнаха в резултата.

Цветан Соколов отново бе неудържим. След поредната му атака през центъра успяхме да поведем с 8:4 след първата техническа пауза. Японците обаче бързо надигнаха глави и намалиха пасива си до само 2 точки. Ишижима показа, че внимателно е наблюдавал изявите на Цветан Соколов, като заби топката в нашето поле, правейки разликата само 1 точка.

Все пак успяхме да дръпнем отново с 3 точки при второто техническо прекъсване. След него бяхме безкомпромисни и без никакви затруднения успяхме да затворим гейма на 21 точки.

Японците стартираха втората част по-мобилизирани, докато "трикольорите" нарушиха посрещането си. Така след няколко наши грешки "самураите" успяха да се оттеглят с преднина от 2 точки (8:6) на втората техническа пауза. След това положението се влоши допълнително, като нашите записаха само 3 точки до следващата техническа пауза.

Японците се разиграха, започнаха да се подсигуряват отлично в защита и закономерно дръпнаха с 16:9. Атаките на българите продължиха да не се получават, докато "самураите" продължиха да не грешат в нито един от компонентите. В края на гейма Цветан Соколов записа няколко отлични сервиса, сред които и един ас, но въпреки това не успяхме да стигнем до нищо повече от загуба с 20:25.

Българите повишиха концентрацията си през третия гейм и бързо дръпнаха с 8:4 на първото техническо прекъсване. Японците останаха все толкова стабилни при посрещането и защитата си, но атаките им се разбиваха на няколко пъти в непробиваемата блокада на Цветан Соколов. Цецо изстреля истински снаряд от сервис, а при контрата Жеков пусна към Тошко Алексиев, който със забивка във втория метър матира за пореден път японската отбрана - 16:10.

След втората техническа пауза буквално смачкахме японците. Матей Казийски, Виктор Йосифов и Цветан Соколов буквално правеха какво искат с японската отбрана, която пък не изглеждаше по същия начин като през втората част.

Така се стигна до разгромния резултат 25:13. Четвъртият гейм започна с точка за японците. След това обаче нашите взеха нещата в свои ръце и успяха да се оттеглят на първата техническа пауза с преднина от една точка. И отново решихме да направим живота си труден, след като позволихме на "самураите" да дръпнат с 14:11. Съдийски реверанс донесе нова точка, а на техническата пауза изоставахме с 13:16.

Пасивът принуди възпитаниците на Радостин Стойчев да потърсят повече риск при началния удар. Това обаче доведе до множество грешки, които допълнително затрудниха положението ни. Япоците отново демонстрираха много силна защита и успяха да вземат този четвърти гейм с 25:21.

Очевидно ядосани от негативния развой на събитията, българите излязоха готови на всичко в тайбрека. Въпреки че допуснахме няколко детински грешки в атаките, успяхме да се наложим с 15:10, с което спечелихме и мача с 3:2 гейма.