Пред погледа на сръбския президент Борис Тадич, Джокович показа невероятна игра и надигра своя опонент, с което заслужи да изпълни детската си мечта - да спечели титлата от "Уимбълдън".

Това е трети трофей от Големия шлем за сърбина, като допълнителна награда за него е първото място в световната ранглиста, което ще заеме от утре.

Първият сет бе равностоен, като двамата тенисисти печелиха убедително подаванията си, но Надал първи сгреши, когато сервираше за оставане в сета. След като взе първата част, Джокович вдигна нивото на играта си и отнесе противника си във втория сет, печелейки го с 6-1.

Надал обаче не се отказа и на свой ред спечели третия сет с 6-1. Ноле постигна важен пробив в самото начало на четвъртата част, но Надал веднага го върна. Все пак сръбският тенисист успя да вземе последните три гейма на тази част и с това да затвори мача и заслужено да грабне ценния трофей.

Сред зрителите на Централния корт на "Ол Инглънд Клъб" бяха още легендата на тениса Бьорн Борг, голфърът Рори Макилрой, пилотът от Формула 1 Дженсън Бътън, актьорът Алан Рикман и бившият премиер на Великобритания сър Джон Мейджър, предаде Гонг.