Слаба игра на тима до самия край на мача, последвана от извънземен гол на Гаджев и перфектна атака, материализирана от Шюрд Арш в продължението на срещата, накараха половин България да си глътне езика от вълнение.

Вижте видео от обрата на Левски

В началото момчетата в сини екипи бяха повече от сковани. Домакински натиск изобщо нямаше, а вратарят Илиев трябваше да се проявява още в 3-ата минута, когато излезе решително и пресече опасен пас към Бичак. До 10-ата минута гостите организраха няколко опасни слизания към вратата на Левски и показаха, че не са дошли, за да загубят.

Постепенно "сините" започнаха да създават повече напрежение пред отсрещната врата. Дани Младенов стреля покрай вратата в 15-ата минута, а в 25-ата центрира неточно след скоростна атака отляво.

Последваха спокойни минути, за да се стигне до момент, в който Илиев трябваше да спасява отбора си с две поредни невероятни намеси. Четири минути преди почивката Бернат бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, стреля силно, а Илиев плонжира и отби топката. Веднага обаче последва центриране към оставения сам Кархан, който виждаше как бележи, но Илиев прояви уникален рефлекс и накара феновете да скандират името му.

В началото на втората част момчетата на Георги Иванов – Гонзо за момент излязоха от налегналата ги апатия преди почивката. Те се опитаха да упражнят натиск, но тези от Търнава не се стреснаха.

Гостите много умело затваряха пространствата пред вратата си и използваха всяка възможност за контратака. В 57-ата минута Томачек бе оставен абсолютно сам, но за щастие не можа да уцели вратата от няколко метра. Точно тогава в игра за Левски се появи Шюрд Арш. Опасна атака отдясно завърши с центриране към него, но защитник изби в корнер в последния момент. Неговото влизане в игра раздвижи "сините" редици в атака, но неочаквано гостите поведоха. Милиев извърши ненужен фаул срещу Прохазка в наказателното поле, а реферът Бойко не се поколеба да посочи бялята точка. Илиев отново бе на път да спаси Левски, но ударът на Томачек бе прекалено силен и точен – 0:1.

Малко по-късно Цветков нахлу в пеналта на тима от Търнава и падна на земята, а реферът прецени, че това е симулация и му показа жълт картон. "Герена" забушува от недоволство, но само след минути "сините" феновете изпаднаха в делириум. Точно когато всичко изглеждаше загубено, капитанът на Левски Влади Гаджев изстреля истинска "ракета" към вратата на Спартак, която се заби в напречната греда, а оттам и в мрежата – уникално попадение и 1:1 в 89-ата минута.

Вдъхновени от гола на Гаджев "сините" потърсиха пълен обрат и успяха да го постигнат. Страхотна комбинация Цветков – Райков – Арш бе завършена хладнокръвно от холандеца и 2:1 за Левски! 

Невероятна драма и всички шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа. Реваншът на "Антон Малатински" в Търнава е след една седмица, предаде livesport.

Гонзо: Показахме воля, отиваме в Търнава за победа

Батков: Скандален рефер, надявам се другия мач да победим пак

Милиев: Нападателят на Търнава ми каза, че няма дузпа

Даниел Младенов: Тотално надиграхме Търнава

Йовов: Когато сме едно цяло с публиката, можем да постигнем много

Арш: Трябва ми още време за адаптация

Гаджев: Няма значение какъе в голът