Домакините започнаха спокойно срещата и още от първите минути концентрираха действията си в продължително задържане на топката. През първата част пред ловчанлии добри положения почти не се откриваха, тъй като полската защита действаше много концентрирано.

Любо Пенев: Висла бе по-добрият тим, ние отиваме на поправителен

В 16-ата минута бе и най-опасното положение за българите през първата част. Пламен Николов стреля от над 30 метра, а Мирасема в наказателното поле засече, но кълбото премина на сантиметри над напречната греда. Малко по-късно и Йеленкович пробва мерника си от далечна дистанция, но и той не сполучи, предаде ТопСпорт.

В 34-ата минута Цветан Генков получи отличен извеждащ пас, преодоля Баривиера, но в последния момент беше затворен и топката бе избита. Така се стигна до 42-ата минута, когато Малевски намери отлично Меликсон в наказателното поле, а той с мощен удар разстреля Баривиера.

След почивката Любослав Пенев бе инструктирал играчите си да тръгнат ва банк, но поляците бяха подготвени за този ход и не позволиха да бъдат притиснати в собственото си поле.

В 55-ата минута и съдията удари едно рамо на домакините. Меликсон излезе очи в очи срещу Баривиера, който го парира чисто, но арбитърът от Турция реши да посочи бялата точка. "Потърпевшият" застана зад топката и удвои преднината на Висла.

В 68-ата минута ловчанлии с известна доза късмет успяха да се върнат в мача. След изпълнение на пряк свободен удар Бодуров се оказа на правилното място в наказателното поле и заби топката във вратата.

Минути по-късно обаче капитанът на Литекс Небойша Йеленкович посегна без топка към противников състезател и бе изгонен. Така се стигна до 84-ата минута, когато след поредната грешка в българската отбрана, Вилк вкара трети гол и фиксира крайното 3:1 за Висла.