Димитър Бербатов остана на пейката и се появи в игра едва минути преди изтичането на редовното време. Вместо него, мениджърът Алекс Фъргюсън предпочете да заложи на младока Дани Уелбек като партньор на Уейн Руни. Юнайтед обаче игра по-добре през почти целия мач и липсата на българина не се усети.

Интересните ситуации пред вратата на Сити започнаха още от самото начало. Още в 4-ата минута, след един корнер, в пеналта на "гражданите" настъпи истински карамбол, но в крайна сметка Харт успя да улови. Малко против развоя на срещата, Сити поведе в 38-ата минута. Джюлиан Лескът се разписа с глава след центриране от фаул. Голяма вина за гола обаче имаше и дебютанта Давид де Хеа. Испанецът първо тръгна да пресича паса, после се върна и в крайна сметка не направи нищо смислено.

Нескопосаните изяви на стреснатия Де Хеа продължиха, като той успя да пусне още един нелеп гол. Секунди преди почивката, Дзеко опита не много силен далечен удар. Де Хеа обаче бе излязъл твърде напред, тръгна да се връща, но шутът сякаш го хвана в крачка и не успя да изби, въпреки че топката мина близо до него.

Юнайтед заигра доста по-силно през второто полувреме и в типичния си стил, стигна до пълен обрат. Крис Смолинг намали в 52-ата. Защитникът бе изпуснат при центриране от статично положение и с удар от воле матира Харт. Само 6 мин. по-късно Нани изравни. Юнйатед направиха невероятна, многоходова атака, Рууни чукна технично с пета към Клевърли, който пък изведе Нани и португалецът нямаше как да сбърка от толкова близо - 2:2.

Вече течаха последните секунди на продължението и всички чакаха дузпите, когато Венсан Компани, направи ужасна грешка и подари топката на Нани, който остана сам срещу Харт. Техничен финт и вратарят бе преодолян, след което топката се търкулна в мрежата за крайното 3:2, предаде ТопСпорт.