Първият двубой на "Сантяго Бернабеу" бе приключил при равенство 2:2, а днешният мач не предложи по-малко вълнуващи моменти от първия сблъсък. Лионел Меси направи поредния си феноменален мач, а изпълнените с множество емоции моменти се редуваха пред двете врати. Дебют с фланелката на каталунците направи новото попълнение Сеск Фабрегас, а много жълти картони също говореха за спектакъла, който сътвориха двата отбора.

Още преди да са изтекли 60 секунди на "Камп Ноу" първата по-интересна ситуация бе факт. Кристиано Роналдо навлезе в наказателното поле на каталунците и стреля много силно, но Валдес отрази и изби в корнер. Последваха спокойни минути, а преди да изтече първият четвърт час дойде и първата опасна възможност пред вратата на Касияс. Педро навлезе отляво и центрира остро във вратарското поле, но Меси закъсня, след което испанският национален страж изби с крак и предотврати опасността.

В 14-ата минута резултатът бе открит. Това се случи след невероятна комбинация с участието на Лионел Меси и Андрес Иниеста. Аржентинецът пое кълбото в средата на терена и с великолепен пас зад гърба на отбраната на "белите" изведе своя испански съотборник очи в очи с Икер Касияс. Иниеста отигра изключително спокойно ситуацията копвайки топката покрай вратаря на Реал Мадрид - 1:0.

Реал се втурна в атака и бързо съумя да върне попадението. Това се случи в 20-ата минута, когато след центиране на Йозил от корнер, топката попадна в Карим Бензема. Французинът отправи изстрел към Виктор Валдес, а най-съобразителен се оказа Кристиано Роналдо, който много хубаво засече кълбото и го прати в мрежата на каталунците - 1:1. При гола останаха съмнения за засада на португалския полузащитник, но попадението все пак бе зачетено и равенството бе възстановено.

Вълнуващите моменти на "Камп Ноу" продължиха. Педро пропиля отлична възможност за домакините, след като нанесе чудесен удар към Касияс от границата на наказателното поле, но вратарят на гостуващия тим отрази чудесно с една ръка, избивайки в корнер. Реал пък не успя да поведе с 2:1, след като ударът на Кристиано Роналдо, отправен от около 20-ина метра, бе избит от Виктор Валдес, след което топката разтресе напречната греда на вратата му.

В 38-ата минута се откри нова чиста възможност за каталунците, но Икер Касияс отново бе блестящ и след удара на Лионел Меси, вратарят на Реал Мадрид изби с левия си крак и запази равенството 1:1.

Националният страж на "Ла Фурия" обаче нямаше никакъв шанс срещу аржентинеца в 45-ата минута, когато каталунците поведоха с 2:1. Жерар Пике намери много техничко с пета Лионел Меси, който поведе кълбото и с десния крак преодоля Касияс, давайки преднина от един гол на тима си на почивката.

Втората част също бе вълнуваща, но началните минути бяха доста по-спокойни, като в първия четвърт час чисти положения пред двете врати липсваха. Атмосферата ставаше все по-напрегната, за което говореха и действията на футболистите на двата отбора, които ставаха все по-агресивни. В 66-ата минута отново великолепният Лионел Меси можеше да отбележи, но плонжът на Икер Касияс и добрата му намеса попречиха на кълбото да се оплете в мрежата му за трети път в мача.

Реал продължаваше да търси изравняването и в 70-ата минута Серхио Рамос засече с глава центриране от корнер, но за съжаление на всички привърженици на "белия балет" кълбото прелетя покрай дясната греда на Виктор Валдес. Играта продължаваше да загрубява, а жълтите картони в сметката на "белия балет" се увеличаваха все повече.

В 82-ата минута дойде и моментът, когато мадридският колос имаше поводи за радост, защото резултатът бе изравнен. Топката бе центрирана в наказателното поле от корнер и след не достатъчно добро изчистване на играч на Барселона, тя се озова в Карим Бензема, който от близко разстояние не успя да преодолее Валдес. Получи се ново разбъркване и кълбото се върна у френския нападател, който този път не сбърка, пращайки с левия крак кълбото във вратата на каталунците.

"Белия балет" обаче напълно рухна в 88-ата минута, когато геният Лионел Меси отново блесна. Резервата Адриано центрира, а с много хубав удар с левия крак аржентинецът отбеляза третия гол, като по този начин доближи тима си до Суперкупата на Испания. Само броени минути след втория си гол Меси имаше възможност да оформи своя хеттрик, но блестящия Икер Касияс не позволи на аржентинеца да вкара третия си гол.

В продължението си срещата бе съпътствана с невероятно грозни сцени, предоставящи червени картони, меле и скупчване на всички футболисти в средата на терена в близост до тъчлинията. Този неприятен епизод завърши с червен картон за Марсело, влязъл по-рано изключително грубо в краката на Сеск Фабрегас. Секунди след това главният съдия показа червени картони на Давид Вия и Месут Йозил за обидни реплики и агресивно поведение на терена.

Малко след това дойде и последният съдийски сигнал, което значеше, че Барселона печели Суперкупата на Испания, съобщи Novsport. 

Барселона 3:2 Реал Мадрид

15’ 1:0 Иниеста
20’ 1:1 Роналдо
45’ 2:1 Меси
82’ 2:2 Бензема
88’ 3:2 Меси

Жълти картони: Шави, Масчерано (Барселона); Кедира, Роналдо, Марсело, Пепе, Коентрао (Реал Мадрид)

Червени картони: Марсело (Реал Мадрид), Давид Вия (Барселона), Месут Йозил (Реал Мадрид) 

Стадион: "Камп Ноу"

Главен съдия: Давид Фернандес Борбалан

Стартови състави:

Барселона:
Валдес, Пике, Масчерано, Абидал, Алвеш, Бускетс (Кейта 86’), Иниеста, Шави, Вия (Адриано 73’), Меси, Педро (Фабрегас 82’). 

Реал Мадрид:
Касияс, Карвальо, Пепе, Коентрао, Рамос, Шаби Алонсо, Кедира (Марсело 45’), Роналдо, Ди Мария (Игуаин 64’), Бензема, Йозил (Кака 78’).