На гостите им прави чест, че дойдоха на "Георги Аспарухов" да играят футбол и не забъркаха бетон пред собствената си врата. Левски днес започна с Дарко Тасевски в състава, който зае мястото на Иван Цветков зад централния нападател.

Действията на сините се развиваха добре и на скорост, а в началото на мача и гостите от Враца опитаха да атакуват опасно. Днес лидери в състава на домакините бяха Влади Гаджев и Дарко Тасевски, които дтрпаха конците в средата на терена.

След само 3 минути игра Арс засече едно центриране на Райков, но прати топката в аут. В 14-ата пак Арс бе изведен добре, преодоля вратаря, но защитник притича и му изби в корнер. В средата на полувремето Гаджев центрира от корнер, Балтанов засече с глава, но стражът Цветков спаси.

Левски поведе с малко късмет след половин час игра. Тасевски овладя на гърди в накзателното поле, върна към Гаджев, капитанът стреля веднага и след рикошет в крак на бранител топката се търкулна в мрежата на гостите за 1:0.
Този гол даде настроение в играта на момчетата на Гонзо и те заиграха с повече фантазия и желание.

На няколко пъти обаче гостите затрудняваха Левски с дълги пасове зад отбраната. На два пъти страничният съдия вдигна засада, а в други 2 случая Пламен Илиев предвидливо излезе извън наказателното си поле, за да предотврати опасността. В 39-ата минута Владимир Гаджев и Бранимир Костадинов се сдърпаха и съдията Никола Попов правилно им вдигна жълти картони. Само за 2 минути в края на частта Левски избухна с 2 гола за 2 минути и реши мача.

Първо Гаджев направи уникална асистенция като с гърди изведе Сьорд Арс, а холандецът технично стреля покрай вратаря за 2:0. Секунди по-късно Дарко Тасевски блесна с вотра асистенция – македонецът видя в ляво непокрития Симеон Райков, намери го, а крилото наказа бившия си отбор с трети гол – 3:0 за сините.

Този гол окончателно пречупи отбора от Враца и втората част премина в спокойно темпо. В 47-ата минута гостите нямаха късмет при един пряк свободен удар. Ценовски добре стреля от 20 метра, но топката кацна на гредата на Пламен Илиев и излезе в аут. Сьорд Арс на два пъти изведе своите съотборници в добри позиции, но те пропуснаха. Първо голмайсторът изведе Калво, юношата на Барса видя Тасевски на дузпата, но македонецът стреля малко над вратата на Ботев. После холандецът намери Райков, той стреля, ала стражът Цветков улови.

До края резервата Даниел Младенов и отново Тасевски можеха да покачат за Левски, но нямаха шанс и резултатът остана 3:0. Така Левски вече има 9 точки след 3 победи и една загуба. Сините нямат допуснат гол на "Георги Аспарухов", а днес публиката остана доволна от свежата и резултатна игра на своите.

Феновете изпратиха Гаджев и компания с бурни овации след двбуоя. Ботев Враца пък затъва в класирането. Отборът записа трета поредна загуба днес и вече е 12-ти с 3 точки, предаде Novsport.

Симон Райков: Дано да продължим да радваме феновете на Левски

Гаджев: Обърнахме нещата в наша полза

Тасевски: Днес играх напук на всички критици

Даниел Младенов: Трагедия е, че не играем в Лига Европа