Повод за действията на евроцентралата дадоха скандала с освиркванията на расистка основа по време на евроквалификацията между България и Англия, загубена от "трикольорите" ни с класическото 0:3.

В състава на Фабио Капело не един или двама играчи са чернокожи. Само сред титулярните му избраници имаше четирима, които са с по-тъмен цвят на кожата – Крис Смолинг, Ашли Коул, Ашли Йънг и Тио Уолкот.

Английската футболна асоциация вече е докладвала за проблема на УЕФА.На пресконференцията след мача и двамата селекционери – Лотар Матеус и Фабио Капело, заявиха, че не са чули расистки освирквания.

"Подобно на моя колега Капело не чух такива неприлични скандирания. Ако е имало такива обаче, това изобщо не е хубаво", категоричен бе наставникът на България.

За жалост на БФС и ръководствота му това надали ще е единственият скандал от този мач, след като през първата част феновете в Сектор "Б" разпънаха плакат с доста нецензурни думи спрямо УЕФА - "F*CK UEFA". При всички положения, най-малко за един от двата инцидента евроцентралата ще наложи глоба на българската управа, предаде livesport.