Треньорите на двата тима използваха различни единадесеторки по време на двете полувремена. Втородивизионният тим даже игра с различни екипи в двете полувремена (първото в синьо, второто в жълто-бяло).

През първата част Милен Радуканов използва голяма част от резервите си и футболистите от ДЮШ, които бяха привикани да се готвят с представителния отбор.

Още в 6-ата минута падна първото попадение в срещата, след като точен бе Павел Виданов. Той бе на точното място след атака от ляво и центриране към наказателното поле.

В 17-ата минута Георги Димитров отсъди дузпа за ЦСКА за игра с ръка на Манчев на голлинията. Реферът изгони с червен картон капитана на Академик, но след договорка на двата щаба той се върна на терена. Станислав Костов застана зад топката и реализира за 2:0.

В 35-ата минута съдията отсъди втора дузпа за "червените". Саша Живец бе съборен в наказателното поле и сам застана зад бялата точка, но нацели левия страничен стълб.

През второто полувреме Радуканов пусна футболистите, на които евентуално ще разчита в двубоя срещу Локомотив Пловдив и головете се заредиха един след друг.

Още в 52-ата минута Жуниор Мораес се разписа, след като влезе сам в наказателното поле на Академик.

Само 3 минути по-късно се разписа и Спас Делев. След добра контра на ЦСКА Мораес подаде към Платини, той продължи към Делев и националът се разписа.

Малко по-късно Спас Делев вкара и второто си попадение в мача, след като получи пас от Грегъри Нелсън.

Шестото попадение в мача реализира Мишел Платини. Румен Трифонов направи добър пробив от ляво, подаде към Платини, който вкара топката във вратата на Академик.

В края на мача Спас Делев пропусна да реализира и седми гол.

Така в трите изиграни контроли ЦСКА реализира 15 гола и допусна само 1, съобщи Гонг.