На "Емирейтс" двубоят започна с леко предимство за гостите, но постепенно Арсенал взе контрол и създаде няколко положения пред вратата на Марсилия, които бяха блестящо спасени от Свит Манданда. Втората част за разлика от първата не бе толкова зрелищна и положения пред двете врати почти липсваха.

"Топчиите" отново бяха по-активни, но единствено стигнаха до шут на Робин ван Перси, отново отразен от Манданда. Така двата отбора си поделиха по една точка, което като че ли ги устройваше напълно.

В Дортмунд шампионът на Германия трябваше да постигне задължителна победа, за да запази шансовете си за оставане в турнира и през пролетта и в крайна сметка, макар и трудно, постигна целта си и завоюва първи три точки в турнира.

Като цяло двубоят не предложи много футболни достойнства и шансовете за гол пред двете врати почти липсваха, а двата отбора съсредоточиха битката в средата на терена. Изключение направиха първите 15 минути на мача, в които домакините яростно атакуваха противниковата врата и именно в този период стигнаха и до единствения гол в мача. В 7-а минута Марио Гьотце стигна отляво на наказателното поле и хитро върна топката към Кевин Гроскройц, който с удар от 25 метра в горния десен ъгъл не остави никакви шансове на Мегиери и вкара за 1:0.

В класирането Арсенал остава лидер с 8 точки, следван плътно от Олимпик Марсилия със 7. Борусия вече е на трето място с 4, а Олимпиакос остана последен с 3, съобщи Гонг.